Danmark og vikingerne er på Lonely Planets top-ti liste

Vikingernes spændende historie og iscenesættelsen af deres liv bringer Danmark på årets must-see liste fra den verdensomspændende rejseguide.

Krigeriske vikinger på sidste års vikingetræf ved Moesgaard Strand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt/Scanpix

Glem Havfruen - det er ikke hende, der er interessant for turisterne. I hvert fald ikke efter Lonely Planets mening.

Det verdensomspændende rejseguide-imperium har udarbejdet årets top-ti liste over rejsemål i Europa, som Lonely Planet anbefaler. Og på den indtager Vikinge-Danmark femtepladsen.

Det er alle vikingeseværdighederne fra Nationalmuseet, Vikingeskibene i Roskilde og gravpladserne rundt omkring i landet til de mange vikingemarkeder og kæmpende vikinger i Trelleborg, Frederikssund, Fyrkat, Moesgaard,  Bork, Ribe og hvor de ellers huserer, der har betaget Lonely Planets eksperthold. Det er værd at rejse til Danmark for. 

Læs også: New York Times: Helsingør er et must

»Vores eksperter har udvalgt Vikinge-Danmark som en must-see destination til Lonely Planets Best in Europe 2014 på grund af de mange fascinerende historiske attraktioner,« siger Noirin Hegarty, som er redaktør på Lonely Planet.

»De gamle begravelsespladser, museerne i verdensklasse og en række iscenesættelser af vikingernes liv gør Danmark til et fantastisk rejsemål for alle, der er fascineret af vikingerne og deres historier og rejser ud i verden,« mener hun.

Best in Europe 2014 listen, som omfatter både hele lande, byer, områder plus et enkelt specifikt emne: vikingerne, ser således ud:

1. Grækenland
2. Ljubljana i Slovenien
3. Sydvest England
4. Italien
5. Vikinge-Danmark
6. Sevilla i Spanien
7. De ydre Hebrider i Skotland
8. Pilsen i Tjekkiet
9. Stavanger i Norge
10. Toulouse i Frankrig

Læs også: Københavns hotel på CNN's grønne liste