Danmark fører i ferie-ligestilling

Langt de fleste danske par på ferie deles om valg af rejsemål og betaling af ferien - men kvinden vælger hotellet, viser undersøgelse.

Herhjemme bliver over halvdelen, 54 pct. af hotelbeslutningerne, truffet i fællesskab Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

Hvem bestemmer, hvor ferien går hen? Det gør kvinderne.

Læs også: Rejsetrends 2010

Sådan har meldingen i det mindste altid lydt fra de danske charterrejseselskaber, der tidligere har undersøgt den side af rejselivet.

Men nu tyder alt på, at ligestillingen har bredt sig ud over rejselysten. Hotel.com har netop afsluttet en større undersøgelse omfattende ni europæiske lande om kønnenes rejsevaner.

Her viser det sig, at syv ud af ti par er fælles om at beslutte, hvor ferie skal holdes - men når det handler om, hvor man skal bo, så tager kvinderne fortsat over. Da er det under halvdelen, 47 pct., der træffer det valg sammen.

Lidt mere ligestillede
I Danmark er vi imidlertid lidt mere ligestillede på det område. Her er det over halvdelen, 54 pct. af hotelbeslutningerne, der er truffet sammen, 38 pct. står kvinden for og 8 pct. manden. (Det tal er for hele Europa 15 pct.)

Når pengene skal på bordet, fører Danmark suverænt i ligestilling. For hele Europa er det 72 pct., der deles om at betale ferien, mens det i Danmark er 83 pct. Og når parrene er på restaurant, er det for Europa 56 pct., der deles om regningen, mens det i for de danske par er 72 pct.

Se også: 7 ting til kvinder på storbyferie