Danmark er stort - i Kina

Det øvrige Europa må se sig slået, for det danske turistkontor er det bedste, siger kineserne.

Kinesiske turister tager billeder ved Den Lille Havfrue. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Fromberg

Det kan godt være, at Frankrig er verdens største turistland, men i Kina er Danmark større.

Læs også: Det gør du bare ikke!

I hvert fald har over ti tusinde kinesere stemt i et af landets største rejsemagasiner, travel.sina.com - og de har uden tøven valgt VisitDenmarks turistkontor som det bedste europæiske turitkontor i Kina.

Og Danmark er populær i Kina. Med H. C. Andersen, fodboldholdet og nu senest besøget af den ægte Lille Havfrue er der et kendskab og en langt større opmærksomhed omkring landet, end dets størrelse berettiger til.

Det kan også ses i antallet af kinesere, der har besøgt Danmark i år. Det er det største antal kinesiske turister nogensinde. I årets ti første måneder er antallet af "kinesiske" overnatninger steget 28 pct. til over 54.000.

Kinesiske turister er eftertragtede
Søren Leerskov, som leder VisitDenmarks aktiviteter i Asien fra kontoret i Japan, er svært tilfreds med udnævnelsen.

”Vi har gjort os godt bemærket i Kina, der har  det største vækstmarked for international turisme. Turistråd fra hele verden flokkes her for at få deres del af de attraktive kinesiske turister,” siger han.

De kinesiske turister er især eftertragtede, på grund af deres store døgnforbrug. En kinesisk turist i Danmark bruger f.eks. seks gange så mange penge, som en tysk turist.

VisitDenmark markedsfører Danmark i Kina og andre asiatiske land i samarbejde med de nationale turistråd i Norge og Sverige i organisationen ”Scandinavian Tourist Board”.