Cykling, vandring og klatring på Ibiza

Ibiza er mest kendt som party-ø for de unge, men den lille ø har masser af tilbud for dem, der sætter pris på naturoplevelser og aktiv ferie.

Vil du hellere cykle i et stille og roligt tempo, frem for at bekymre dig om, hvor meget hud gruset mon vil flå af, hvis du styrter, så er der gode asfalterede landeveje. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Johansen.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mon ikke langt de fleste af os forbinder navnet Ibiza med natklubber, festende unge, kulørte drinks og brankede turister på strandene? Det er vel ikke uden grund, at der findes et hav af CD’er med titler som »Ibiza Nights« eller »Ibiza Party«.

Næste: Vandring på Ibiza

Denne form for turisme er stadig det store trækplaster, men forandringens vinde har også ramt den spanske ferieø. Det er efterhånden smådyrt at holde ferie i Spanien, og de festsyge unge har det med at søge derhen, hvor de får mest at drikke for pengene. For tiden især Bulgarien.

Så hvor det tidligere ikke var nogen sag at tjene penge på turisterne her på øen – »Man skulle nærmest bare have et skur på stranden og en spand at blande drinks i,« som vores guide udtrykte det – så skal der i dag tænkes i nye baner.

Satsningen lyder på aktiv ferie og naturoplevelser, og det er absolut ikke tosset, for Ibiza, der faktisk er en rigtig lille perle, når det handler om mere sportsprægede ferier.

Rejseliv besøgte Ibiza i slutningen af marts, og her er vores bud på tre aktiviteter, der giver sved på panden.

Cykling
Uden om hullet dér. Ups – her går det da nedad! Ikke hugge bremserne. Stille, stille rundt i svinget. Arggh. Opad! Hvordan fa’n er det nu, det gearskifte virker?! Pas på den trærod på tværs af stien... HOV – se dig lige for dér foran.

Selv om det var en af de nemme ruter, vi cyklede på, så var der skam udfordringer nok for en mountainbike-begynder som mig.

Alle er dybt koncentrerede, men ind imellem lyser ansigterne op i store smil. Det er kanon sjovt, det her. Ganske enkelt som at være barn igen – dengang, man brugte de lange sommerferiedage til at cykle rundt på opdagelse og bare tonsede afsted uden at tænke på job eller regninger.

Ibiza og den nærliggende lillebitte naboø Formentera er faktisk toppen af en bjergkæde, og terrænet med bjerge, bakker og dale er fremragende til cykling. Især for de mere legesyge på mountainbikes er det et super sted. Her er alle slags ruter, lige fra ture til de absolutte begyndere til halsbrækkende »sorte« ruter til de allersejeste. Således har det spanske landshold i mountainbike flere årlige træningslejre her på øen.

Vil du hellere cykle i et stille og roligt tempo, frem for at bekymre dig om, hvor meget hud gruset mon vil flå af, hvis du styrter, så er der gode asfalterede landeveje. Midt på øen breder grønne og gule marker sig, kirsebærtræerne i vejkanten blomstrer i sart hvidt, og inde i haverne lyser citroner og appelsiner op i klare farver. Og den eneste lyd, du hører, er klik-klik-klik’ene fra gearene, når der skiftes klinge ved foden af endnu en bakke. Skønt.

Tip: Vi lejede cykler hos Ibiza Sport, der arrangerer ture for både enkeltpersoner og grupper. Udstyret er tiptop, og du kan både køre sammen med en guide eller selv køre afsted på egen hånd. Det koster ca. 120 kr. at leje en cykel for et døgn. Ibiza Sport arrangerer også dykketure, vandreture og kajaksejlads. www.ibizasport.com

Næste: Vandring på Ibiza