CPH får selvbetjente bagage-drop

Tjek også selv bagagen ind - ny tidsbesparende service i Københavns Lufthavn fra sidst på året.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Check selv ind hjemmefra på nettet, over telefonen eller på en af de 83 check-in-maskiner i lufthavnen - og spring køen ved check-in-skrankerne over.

Læs også: Københavns Lufthavn åbner rygeterrasse

Så langt så godt - for de irriterende køer blev bare flyttet til bagage-drop-skrankerne.

Men nu kan passagererne i Københavns Lufthavn begynde at glæde sig til forbedring her også. Sidst på året vil lufthavnen nemlig udvide sin gør-det-selv passager-service og indføre selvbetjente bagage-drop.

”Langt hovedparten af passagererne checker i forvejen selv ind og ønsker at klare sig selv. Muligheden for selv at printe og montere bagagemærker og derefter aflevere kufferten direkte på bagagebåndet speeder hele turen gennem lufthavnen op,” siger passagerchef Marie-Louise Lotz i en pressemeddelelse.

Efter planen bliver den selvbetjente bagage-drop klar sidst på året. Der bliver otte af disse bagage-drops i Terminal 3 og fire i Terminal 2, og i første omgang bliver servicen forbeholdt rejsende hos SAS og Norwegian, der tilsammen flyver cirka 60 procent af passagererne ud af København.

På længere sigt er målet at tilbyde selvbetjente bagage-drop til flest mulige passagerer, som dermed kan komme hurtigere igennem lufthavnen.