Check-in: Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad tilbyder badeferie halvanden times kørsel fra København. Hotellet ligger få hundrede meter fra en fin, hvid sandstrand, men hvis man mere er til pool og spa, kan man blive på hotellet og nyde havudsigten, mens man bliver forkælet.

Ystad Saltsjöbad er med sin stilfulde indretning , lækre mad og spatilbud oplagt til en selvforkælelsesweekend. Foto: PR Fold sammen
Læs mere

Første indtryk

Ystad Saltsjöbad ligger på den anden side af færgeterminalen i forhold til byen, og umiddelbart virker stedet ikke særlig charmerende set fra den store offentlige parkeringsplads. Det bliver dog meget bedre, når man kommer indenfor, hvor indretningen er gennemført i hvidmalet træ, blåstribede tekstiler, drivtømmer, sølv, sort-hvide fotos af sejlbåde og kurvemøbler i californisk Newport-inspireret stil, som hotellet selv beskriver det.

Værelserne

Nye og indbydende. Vi havde booket et deluxe-værelse med havudsigt, og der var kun en gangsti mellem de franske altandøre og en fin, hvid sandstrand og havet. Ligesom lobbyen var også vores værelse holdt i primært hvidt og blåt med store sengelamper i sølv og mørkbejsede gulve. Et meget flot badeværelse med masser af plads.

Mad og drikke

Saltsjöbadet har en meget stor og dejlig restaurant med tilhørende barområde. Man kan både sidde inde og ude tæt på havet under loggiaer med blomstrende roser. Meget svensk og sommerligt. Vi havde købt en pakke med overnatning, adgang til spa, tre retters aftenmenu og morgenmad. Der var næsten frit valg fra spisekortet, og vi fik fantastisk god (og meget) mad. Morgenmadsbuffetten er samme sted, mens der ved poolen kan købes lette frokostretter, kager, is og drikkevarer om dagen.

Særligt

Beliggenheden tæt på København og Ystad, som er en hyggelig lille provinsby med mange butikker og caféer. Også en dejlig, børnevenlig sandstrand to minutters gang fra hotellet. 

Plus

Flotte værelser og muligheden for at kombinere strandferie med spabehandlinger og aktiviteter som yoga og fitness.

Minus

Ansigtsbehandlinger og massager er dyre. For eksempel koster en 50-minutters ansigtsbehandling 795 svenske kroner, og det samme gør 50 minutters massage. Selv om Ystad Saltsjöbad er et spahotel, står der ingen spa-produkter på badeværelset, der kun er udstyret med en beholder med flydende sæbe/shampoo.