Check-in: Tysk barokstemning i Dresden

Hotel Taschenbergpalais i Dresden er smukt genopført efter at have været en udbombet ruin i næsten 50 år. Placeringen midt i Dresdens historiske centrum tager gæsterne tilbage til 1700-tallet og kongeriget Sachsens storhedstid.

Det oprindelige Hotel Taschenbergpalais i Dresden blev sønderbombet under Anden Verdenskrig. Men efter den tyske genforening er det genopstået i al sin barok-pragt. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Hotellet ligner – som det meste af Dresdens historiske centrum – noget, der har stået i flere hundrede år. Men ved nærmere eftersyn mangler bygningerne patina. Forklaringen er, at Dresdens centrum blev totalt raseret af et allieret brandbombetogt i slutningen af Anden Verdenskrig. Men siden genforeningen er hele det historiske centrum blevet genopført – inklusiv Hotel Taschenbergpalais. Kun ydermuren ved hovedindgangen er original, resten er nyopført, men hotellet emmer af barokstemning. Mangler blot et soundtrack af Händel, før man nærmest forventer en greve med hvid pudderparyk og guldbroderet robe spadsere på tværs af receptionen.

Værelserne
Hotellet har 182 værelser og 32 suiter. Alle sammen indrettet med respekt for historien og tidsånden fra før Napoleonskrigene. Men med alle moderne bekvemmeligheder naturligvis. Har fået et tagkammer med udsigt over den historiske Semperoper operabygning. Værelset er på omtrent 30 kvdm, og møblementet er i mørkt træ betrukket med kongeblåt stof. 

Mad og drikke
Med en café, tre barer og tre restauranter er man pakket godt ind rent ernæringsmæssigt på Hotel Taschenbergpalais. Når ikke hele vejen rundt, men nyder en omgang eftermiddagskaffe med klassisk sachsisk bagværk i Café Vestibül. Fremragende og på niveau med de fineste gourmetbagere. Aftensmaden nydes på restaurant Palais Bistro, der er mindre fin end Restaurant Intermezzo men tanden mere elegant end Sophien-keller. Får Entrecôte til hovedret og Crème Brulée til dessert, og det leveres med stilsikker tysk perfektion.   

Særligt
Dresdens historiske bymidte, der er på Unescos liste over verdens kulturarv, er en guldgrube af barokarkitektur fra tiden omkring år 1700, hvor Frederick Augustus d. Første regerede Sachsen og en del af det, der i dag er det sydvestlige Polen. Elskere af opera og barokarkitektur vil kunne bruge dagevis i Dresden, og Hotel Taschenbergpalais er det eneste hotel, der leverer den totale barokoplevelse. 

Plus
Historien, arkitekturen og beliggenheden midt i centrum. Fantastiske priser taget hotellets standard i betragtning.

Minus
Upersonlig service og svag WiFi-dækning.  

Pris
Fra 1.200 kr. for et standardværelse

Se også: Check-in: Historisk luksus ved Brandenburger Tor