Check-in: Town Hall Hotel & Apartments

Kom med bag facaden på det gamle Bethal Green rådhus, der nu som hotel er blevet nænsomt, men grundigt, renoveret og krydret med moderne møbeldesign.

Rejseliv imported photo
Town Hall Hotel & Apartments ligger i det gamle Bethal Green rådhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ed Reeves

Første indtryk
Town Hall Hotel & Apartments ligger, som navnet mere end antyder, i det gamle Bethal Green rådhus, der indtil 1993 var en del af den offentlige administration i East London, men efter kommunesammenlægninger blev bygningen ikke brugt og forfaldt langsomt. Det blev kun brugt til filmoptagelser, blandt andet er en scene fra Guy Ritchies film »Rub, stub & to rygende geværer« optaget her. Bygningen er blevet gennemrenoveret af hotelejeren Peng Loh, men detaljerne fra rådhustiden, inklusive byrådssalen, står stadig tilbage. Det giver især nogle smukke trappeforløb og morsomme mindeplader. Personalet er særdeles venligt, men hotellet er nyt, netop åbnet, og det giver en anelse usikkerhed.

Værelserne
Der er to typer. Værelser og lejligheder. De sidstnævnte er særdeles rummelige og kunne sagtens fungere som base for forretningsfolk, der vil bo tæt ved finanskvarteret, der er 15 minutters (lidt rask) gang væk. To rum og bad. Det ene med spisebord, sofa og tv og bag en foldedør et fuldt udstyret køkken med både kombiovn, espressmaskine, flere gryder, decilitermælk og opvaskemaskine. Underligt nok ingen minibar. Indrettet i grålige og brune nuancer. Badeværelser er med glasvægge, og da toilettet står i samme rum, kommer man virkeligt til at lære hinanden at kende (lidt for godt).

Mad og drikke
Hotellet har den roste restaurant Vijante, hvor kokken Nuno holder til. Han laver mad, inspireret af El Bullis molekylære gastronomi – og det på et niveau, så alle kokkene fra Worlds 50 Best i 2010 kom forbi og spiste frokost, mens de ventede på afgørelsen. Priser fra 65 pund for seks retter og 50 pund for tilhørende vinmenu. Frokost er billigere, tre retter for 28 pund. Hotellets morgenmad er derimod ikke værd at bruge så meget som 20 pence på. Smagløst, kedeligt og serveret i en sal med frygtelig akustik.

Særligt
Hotellets fortid som rådhus er her og der og alle vegne. Fra en stor messingmindeplade i den enorme hall i granit til den gamle byrådssal, der stadig står intakt med skranker i hestesko til metervis af gange med branddøre. Her er nænsomt, men grundigt, renoveret og krydret med moderne møbeldesign som Wegners Wing Chair og skalstole i hall’en. Huset er også stort nok – og kringlet indrettet – til, at man får lyst til at gå på opdagelse.

Plus
Beliggenheden. Hvis man har været i London mere end to gange og har overstået både Big Ben, Westminister Abbey og Oxford Circus, er det interessant at slippe ud af turistfælder og ditto -strøm. Town Hall Hotel ligger i det østlige London, midt i et boligområde, hvor folk lever hverdagsliv, mange med indisk accent. Her er en park med solbadere på græsset, en kirke, der renoveres og pubber, hvor Premier League følges intenst. Men hotellet er ikke et skodhostel, men både lækkert og luksuriøst, hvis det lokale liv bliver lige kulørt nok. Tæt på en undergrundsstation, hvis man pludselig savner Buckingham Palace (eller Harvey Nicks food hall) for meget.

Minus
Beliggenheden. Selv garvede taxachauffører skal lige høre adressen to gange, før de kører til Patriot Square, og der sker ikke meget i området omkring hotellet, før man har vandret 1½ kilometer mod området ved Brick Lane. Her er til gengæld også liv og glade dage og marked i weekenderne, samt gode genbrugsbutikker med både tøj og møbler til rimelige priser og bud på moderne design. Men det kræver altså en spadseretur at nå derned. Og så er morgenmaden katastrofalt dårlig.

Læs også: Check-in: Le Parker Medidien