Check-in: The Standard

Personalet er i sig selv en kunstnerisk attraktion på det rå The Standard Hotel, hvor man fra værelsets gulv-til-loft-vinduer og ikke mindst hotellets skybar kan nyde udsigten til Hudson River og New Yorks Meatpacker District.

The Standard ligger lige ud til Hudson River i New Yorks Meatpacker District. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk

Lobbyen på The Standard er chickness på 1. klasse. En fast politik på hotellet er, at selv personalet skal være en del af det, gæsterne kommer for. De rå mængder af kunstnere, forfattere, musikere og modeller in spe, der venligt og kyndigt tager imod gæsterne, er således selv en del af attraktionen. 

Fra lobbyen fortsætter gæsterne ind i en verden af små designmæssige oplevelser, der alle understreger The Standards status som boutique hotel.

 

Værelset

Alle 337 værelser har gulv-til-loft-vinduer, og i flere af badeværelserne er det kun træ-persiennernes vinkel, der afgør, om man har fri udsigt over Hudson River. 

Især om aftenen strømmer byens lys ind og slører det faktum, at i hvert fald de mindst dyre værelser er relativt små. Heldigvis er det traditionelle skrivebord erstattet af et lille loungeområde, der øger anvendelsen af værelset, og loftets og væggenes nydelige aptering i nøddetræ omsvøber gæsten som på en båd.  Sengetøjet er bedste kvalitet bomuld, der smyger sig sommerfugleblødt om kroppen.

 

Mad og drikke

The Standard kan prale af en af byens bedst beliggende skybars. Le Bain (der også går under navnet The Boom Boom Room) på 18. etage kunne således være taget direkte ud af en Dean Martin-setting fra Las Vegas i 1960erne. Den kunstgræs-klædte udendørsbar, som man når via The Black Room Bar (der i øvrigt har indendørs swimmingpool), kandiderer uden tvivl til titlen som verdens højest beliggende country club. 

Hotellet har én rigtig restaurant – The Standard Grill – hvor chefkok Dan Silverman har skabt et fransk-inspireret menukort med bl.a. omelet med kaviar og crème fraîche og lækre amerikanske specialiteter som New York ribeyes og Long Island duck. Ligeledes råder hotellet over en lille loungerestaurant med dj og cocktails, hvor man også kan få små Middelhavs-inspirerede retter. 

Desuden er hotellets Biergarten som taget ud af Bayern, hvor øl, pretzels og fine pølser er på menukortet. 

 

Særligt

The Standard ligger i udkanten af The Meatpacking District, og fra næsten alle værelser er der udsigt over Hudson River, Uptown og Downtown og den nu ned-lagte togstrækning The High Line, der løber under hotellet og i dag fungerer som en lille botanisk perle midt i storbyen.

 

Plus

Hotellet ligger i gåafstand til det charmerende Chelsea-distrikt. Ydermere er hotellet bygget fra scratch – delvist af genbrugsmaterialer fra nedrevne ejendomme rundt om i kvarteret, der i de senere år har gennemgået en enorm forvandling fra råt til hot. 

 

Minus

Ved første øjesyn virker hotellet som en uskøn kolos, der på høje betonstylter er landet blandt kvarterets ellers lave lagerbygninger. Hotellets næsten ubrudte glasfacade er dog knækket på midten som et hængsel, og det giver det brutale udseende et koket og overraskende let udtryk. Terrasser på værelserne må man desværre lede forgæves efter.