Check-in: The Pelham Hotel

The Pelham er et klassisk britisk London-hotel i luksusklassen, der tilbyder Alice i Eventyrland-agtige tea parties lige over for kendissernes tidligere yndlingsnatklub.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk

The Pelham er et femstjernet luksus-boutique-hotel, som ligger lige over for South Kensington subwaystation og tæt på Natural History Museum, Hyde Park og The Royal Albert Hall.

Hotellet er indrettet i et traditionelt townhouse på fire etager med en forholdsvis diskret indgang og sort-og-hvid-stribede markiser. Oprindeligt var bygningen tre private hjem, som siden blev omdannet til bolig for universitetsstuderende. Og i 1988 åbnede den som hotel.

Som det passer sig i et britisk townhouse er der svulstigt indrettede, fine stadsestuer med kaminer, tykpudede sofaer og tunge oliemalerier i stueetagen (som Kate Middletons søster Pippa jævnligt bruger til møder) og naturligvis en 24-timers reception, hvor de straks kender ens navn. 

 

Værelserne

Der er 52 værelser (inklusive to suiter), som alle er forskelligt indrettet i traditionel britisk stil med et moderne (og feminint) twist – fra det forårsagtigt lysegrønne queen double til det varmt dybrøde deluxe med indrammede blomsterblade, storblomstret baldakin og støbejerns-lysekrone.

Vi boede i et gyldent deluxe double med blandt andet et bemærkelsesværdigt flatterende guldspejl over kaminen, store senge med bunker af puder, og et skønt badeværelse med badekar, bruser og bjerge af store, hvide håndklæder.

Man kunne snildt tilbringe hele dagen blødt indhyllet i hotellets komfortable gigantbadekåbe med både tv, dvd og minibar inden for tilbagelænet rækkevidde, hvis ikke verdens bedste storby lå lige udenfor vinduerne og lokkede.

 

Mad og drikke

Hotellet har sin egen restaurant i kælderen, Bistro Fifteen, som ikke gør det helt store væsen af sig indretningsmæssigt men har en lille perle af et menukort, der byder på traditionelle britiske retter i forfinede serveringer (fra britisk blodpølse-kroket til rabarbersmuldrekage med crème anglaise).

En treretters aftenmenu koster yderst rimelige 18 £, og der er fire forskellige morgenmadstyper (kontinental, vegetarisk, engelsk og champagne).  

Det er også her, man kommer forbi om søndagen og sidder i timevis over en af de seks forskellige afternoon tea party-menuer – fra Alice i Eventyrlandagtige overdådighedsanretninger med cocktails og regnbuefarvede cupcakes til det mere maskuline med whisky sours, chokoladecigarer og scones med rom og rosiner. Og te, selvfølgelig.

 

Særligt

Hotellet bruges i stor udstrækning af velhaverne fra lokalområdet, som bruger event-lokalerne til baby showers, fødselsdage for femårige prinsesser i flamencokjoler, eller bryllupsreceptioner, hvor gulvet dækkes af rosenblade, mens der spilles på gylden harpe i hjørnet.

Det helt store hit i øjeblikket er afternoon tea parties, hvor de velhavende fruer fra kvarteret mødes i timevis over champagne og cocktails, eventuelt kombineret med manicure og pedicure fra en af de lokale skønhedssaloner.

Fra vinduerne i det større event-lokale kan man i øvrigt se lige ned på natklubben Boujis, hvor den yngre del af det britiske kongehus plejede at feste før i tiden.

Det var også her, Niklas Bendtner blev dørmands-ekskorteret ud kl. 4 om morgenen med bukserne hængende nede om knæene efter et Champions League-nederlag i 2009. 

Og nu vi er ved sporten: Hotellet har også sit eget (lille) gym i kælderen – og vil man give den en tand ekstra, har The Pelham også en personlig træner tilknyttet: Den holistiske helsefitness-guru Jacqueline Harvey, som både kan lære dig at tage armbøjninger, morgenmeditere på farven blå og vælge de rigtige træningsko.

 

Plus

The Pelham sætter en stor ære i at være gæsternes andet hjem og er tydeligt stolte, når stamgæster (af typen, der har et hus i Sydney og et i Tokyo, men så lige booker sig ind i de fire måneder om året, de opholder sig i London, i stedet for at leje en lejlighed) omtaler stedet som »home«.

Og det er ikke bare tomme ord. Der er en venlig og hjemlig atmosfære på hotellet, og man har på fornemmelsen, at hele personalet ved, hvem man er, og faktisk er glade for, at man er der – uden at det virker påtrængende. 

 

Minus

Og så til det eneste knapt så hjemlige: Jo, der er wifi på værelserne (som dog skal aktiveres med en kode, man ringer ned og får i receptionen). Men man betaler omkring 2 kroner per minut, hvilket hurtigt ville kunne få regningen gevaldigt op at ringe for en facebook-forvænt dansker i afslappet iPad-humør.