Check-in: The Jane

Efter Titanic-forliset i 1912 blev mange af de overlevende indlogeret på hotellet, der oprindeligt var et hjem for sømænd. Der er ikke tale om ekstrem luksus, men hotellet er billigt og beliggenheden er perfekt.

Man tror nærmest, at man er med i en film, når man træder ind på The Jane. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Lige når man træder ind i den lidt dunkle lobby på The Jane, tror man, at de er ved at optage en Woody Allen-film. Interiøret fra forrige århundredeskifte er nænsom bevaret med stuk, grønne kakler og mørke paneler, der er viftepalmer og udstoppede dyr på væggene, og receptionisten tager imod gæsterne bag den gammeldags træ-skranke i bordeaux uniform med guldkanter og den runde bellboy-hat – men pludselig kan der dukke nogle af hotellets permanente beboere op, og så ligner det mere en David Lynch-optagelse. Hotellet har ry som hjemsted for de unge fra den kreative klasse, men de billige køjerum tiltrækker også budget-orienterede rejsende i alle aldre.

Værelserne
Der findes to slags værelser, dem med køjesenge og dem med dobbeltsenge. Køjerummene er små med bagagehylder under loftet og enkelt- eller dobbeltkøjer, men tiptop indrettet som på en lille yacht med blankpoleret træ, lune plaider, fladskærm, wifi og iPod-dok. Badeværelserne er, hvor de hele tiden har været – nede ad gangen. De store værelser er mere rummelige, luksuøse og har eget badeværelse.

Mad og drikke
Hotellet huser en filial af den populære Café Gitanes i SoHo i stueetagen, hvor man nemt kan komme til at konkurrere med gæster udefra om en plads ved de små borde eller langs den imponerende bar, så populær er den blandt bohemer og andet godtfolk. Menukortet er ligesom på storesøster-cafeen fransk-marokkansk både morgen, middag og aften og med meget rimelige priser. De er berømte for deres avocado-sandwich og kyllinge-tagine. Desuden er der indrettet en aften-bar i det gamle ballroom med det fantastisk dekorerede loft, så man behøver ikke bevæge sig væk fra hotellet, hvis man vil have en glad aften, men ellers ligger West Village med sit store restaurant-udbud lige om hjørnet.

Særligt
Den flotte røde gregorianske bygning med sidetårnet ud mod Hudson River på vestsiden af Manhattan blev bygget i 1908 som sømandshjem for de titusindvis af menige søfolk, som arbejdede i New Yorks havn. Den er tegnet af arkitekten bag immigrant-stationen på Ellis Island, William A. Boring, og indrettet med 156 en-mands køjerum og knapt halvtreds større værelser til styrmænd og kaptajner. Efter Titanic-forliset i 1912, blev mange af de overlevende indlogeret her, og de fik lov til at blive boende, indtil søforhøret var færdig. Fra 1944 til begyndelsen af 80’erne blev det omdannet til KFUM-logi, så blev det hotel igen under navnet The Jane West (fordi det ligger på Jane Street) og senere The Riverview – og blev et tiltagende forfaldent hjemsted for bohemer, narkomaner og hjemløse, som sikkert har undret sig, når det fornemme ballroom genlød af glamrock fra musicalen Hedwig and The Angry Inch, som havde premiere her.
Hotellet blev solgt ved millenium-skiftet til entreprenørerne Sam MacPherson og Eric Goode, som gav det en betydelig renovering med respekt for bygningens viktorianske detaljer, så det kunne åbne til 100 års jubilæet i 2008 som The Jane.

Plus
Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed – og så muligheden for at finde et hotelværelse i NewYork til 100 dollars, selv om det er småt med pladsen.
Der er en skøn boheme-stemning med udsigte til Hudson River og en af Manhattans bedste bydele lige udenfor dørtrinnet, Meatpacking og West Village. Man kan gå herfra til SoHo og Chelsea på et kvarter, subway-stationen på 14th street ligger også tæt på md mange centrale linjer, og tør man vove sig ud i trafikken på to hjul, stiller hotellet gratis cykler til rådighed.

Minus
Nogle af de gamle, skæve eksistenser har fået lov til at blive boende –  »De er med til at give hotellet karakter,« siger de nye ejere – men de retter sig ikke altid efter ordensreglementet, så man skal ikke være sippet overfor lidt larm. Der er også støj fra West Side Highway, hvis man får værelse ud mod floden.