Check-in: The Connaught

Ralph Lauren ville gerne købe den til sit hjem, men den gik ikke. Derfor er det stadig Londons flotteste trappe der tager imod, når du tjekker ind på The Connaught Hotel i London.

Hotellet ydre emmer ikke nødvendigvis af luksus og eksklusivitet, men indenfor venter et hotel i ægte engelsk klasse med varm atmosfære. Fold sammen
Læs mere
Foto: Susser Feit

Første indtryk
Engelsk klasse, varme smil og Londons flotteste trappe tager imod: Snedkerkunst i dunkelt ædeltræ med guld i diskrete mængder. Så smuk er trappen, at designeren Ralph Lauren ville købe den til sit hjem. Den gik nu ikke, så Ralph har bygget sig en kopi…

Mayfairs diskrete stjernehotel er også noget af det tætteste, man i London kan komme på Grace Kellys hjem: Det matcher hendes diskrete star quality og var hendes stamhotel i byen: Flere medarbejdere – man render åbenbart ikke lige af pladsen, her i huset - husker med stolthed besøgene, der gav en næsten vibrerende stemning.

»Jeg var altid henrykt over æren af, at ledsage prinsessen til hendes suite, når hun ankom. Vi nyder, at vores Grace Kelly-weekender bringer liv til hendes glamourøse livsstil som prinsesse og tidløst mode-ikon,« siger hotellets direktør, Anthony Lee om den særlige fokus, der er på Grace Kelly, takket være V&A-museets udstilling om især hendes garderobe denne sommer, hvor både vintage- og ny mode er stærkt inspireret af Kelly-stilen. 

Værelserne
Lækkert, lækkert, lækkert. Det er eksklusiv kvalitet, hvor intet rasler eller skramler, men alt er gedigent. Fede tøfler i velour med logo-hunden i broderi, gode skabe og håndbyggede senge, hvor man dumper ned i kølig-lun, silket blødhed.

Der er nyistandsatte værelser med antikviteter og atmosfære i den gamle del, mens en helt ny fløj er tidløs enkel. Samtlige badeværelser er spritny fed forkælelse: Masser af plads, to meter glasniche med regnskovs-brus og badekar for to.

Japanske kult-toiletter er glimrende underholdning, og en mild duft af botaniske geranium-badeprodukter den rene aromaterapi.

Mad og drikke
Vi taler Michelin-niveau her. Den smukke køkkenchef Hélène Darroze kom til gryderne for et par år siden og fik prompte en stjerne i hus. Hun bekender sig til sydvestfrankrig i ingredienser og kulinarisk stil, men kombinerer med lokale råvarer og kan hekse en ærke-engelsk spise som »Fish & Chips« om til en delikatesse.

Med blæksprutter, endda. Hotellet og Helenes fortolkning af en morgenbakke, er et fint bord med hvid damask, en étagere i sølv med hotellets logo, den fine loyale jagthund, på toppen. Birchermüsli, honning, figenkompot og coulis af bær.

Nedenunder, i varmeskab, er der andeæg, grov pølse og to slags bacon. Sammen med nybagt brød og naturligvis tekopperne, så de er varme. Alt trilles høfligt ind af den ulasteligt klædte butler. Smukt, delikat og topkvalitet i råvarer og tilberedning.

Særligt
Indtil 26. september hyldes Grace Kelly med weekender, hvor der venter gæsten en fin bog på værelset fra udstillingen om hendes garderobe, smykker, film med mere på V&A Museet. Billetter dertil hører også med, ligesom et par af Kellys bedste film ligger parat til fladskærmen på værelset.

Og et privat besøg i hendes favorit designerboutique, Balenciaga, lige om hjørnet, arrangeres af butleren. Tillige har bartenderen kreeret elegante cocktails over tre perioder i Kellys liv: High Society, Princes Grace og Fleurissmo, hedder de.

Sidstnævnte refererer til brylluppet med Prins Rainier og er en romantisk sag med viollikør, fornem cognac og champagne. Cocktails er med i pakken – så nyd dem i hotelbaren, der er kåret som Londons bedste bar i 2009 af Condé Nast Traveller.
 
Plus
»Glem spisekortet. Luk i stedet øjnene og mærk, hvad De har allermest lyst til,« foreslår tjeneren den vægelsindede gæst ved morgenbordet. Og bringer den græske yoghurt med friske bær samt en lun, fnuglet pain au chocolat, som valget faldt på.

»Placere Placet« – latin for »glæden ved at behage« – er hotellets motto. Og det udleves i praksis. Som for eksempel den inderligt hjælpsomme butler, der klarer alt, fra udpakning til computerstik og bringer the på værelset som en materialisering af, at man bor på hotel i denne liga for at blive forvænt. Dét kan han. Og hans kolleger. Og aldrig med en usynlig fremstrakt hånd efter drikkepenge.
 
Minus
Frem til efteråret er der vejarbejde foran hotellet, hvor man lægger en flot brostensbelægning. Det ender godt – men man bør sikre sig, at de enten er færdige med at grave og planere på Carlos Place, eller at man får et værelse, der vender væk fra gaden.