Check-in: Swissôtel the Stamford

Excecptionel service i Singapores centrum.

Værelserne er lidt gammeldags men alle værelser har balkon, og udsigten fra hotellet er fantastisk. Foto: PR Fold sammen
Læs mere

Første indtryk 
Det er højt, rigtig højt som det ligger der som næsten-nabo til det legendariske Raffles Hotel i den lave, hvide kolonistilsbygning. En 70 etagers bygning med cirkelformet facade, som var Sydøstasiens højeste hotel, da det blev bygget for 25 år siden. Det er det ikke længere - men dog vist nok stadig det højeste, når man kun medregner de hoteller, der optager hele bygningen. Og det gør Swissôtel Stamford, som har lobby og sine i alt 1.261 værelser og suiter samt diverse konferencefaciliteter og restauranter fordelt på alle 70 etager. 

Værelset
Indrettet i den verdensomspændende beige/brune stil. Gennemført, pænt og lidt kedeligt med beige vægge, gulvtæppe og gardiner, mens væggen bag dobbeltsengens hovedgærde er nougatfarvet med et grenmønster. Men der er alt, hvad der forlanges af et femstjernet hotel, hvor etagerne 57 til 60 er executive værelser med egen morgenmadslounge og lidt dyrere. Her er værelserne udstyret med alt fra espressomaskine/elkedel og et bredt udvalg af den lokale kvalitets TWG-Tea, strygejern og -bræt til fladskærm, internetstik og iPod docking station. En rustfarvet lænestol med fodskammel og skrivebord, hvor en stor hvid orkidé pynter op. Badeværelse med badekar/brus, badevægt og tykke badekåber. Og alle værelser har, som det eneste hotel i byen, en balkon, som man kan gå ud på og ryste aircon-køligheden af og føle den rigtige Singapore tropevarme.

Mad og drikke
Utallige muligheder i hotellet. Fire barer, to caféer og ni restauranter med forskelligt køkken: blandt andet italiensk, halal, szechuan/kinesisk, japansk, asiatisk og endelig »scandinavian-essentialist«, som gourmetrestauranten JAAN på 70. etage betegner sig selv som. På samme etage ligger udsigsbaren »City Space«, der har sin egen cocktail-arkitekt, og på 71. etage ligger Clubben New Asia med bar og dj-musik. 

Særligt
Serviceniveauet er generelt højt i Singapore, men på Stamford er personalet helt exceptionelt serviceminded. Man føler sig meget personligt behandlet trods hotellets størrelse. Særlig luksus for gæster i executive-værelserne er gratis adgang til Willow Steam Spa, der ligger i det tilstødende Fairmont-hotel.

Plus
Hotellet ligger centralt, og man har det hele »inden døre«. Shoppingcenter, udendørs svimmingpool, restauranter og barer. Hvis man har et kort ophold eller har travlt, behøver man ikke bruge tid til at bevæge sig rundt i byen.

Minus
Indretningen især farverne i interiør, på gangene osv. er dunkel og virker lidt gammeldags.