Check-in: Svensk luksus

Nääs Fabriker Hotel er det perfekte gemmested til en weekendtur langt væk fra byens puls og larm.

Møblemenet på Nääs Fabriker Hotell er varmt, skandinavisk og avantgarde. Selve bygningen er en tidligere tekstilfabrik. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Første indtryk
Hotellet ligger i en nedlagt fabrik fra 1800-tallet, og den industrielle fortid er til stede overalt i arkitekturen. De store vinduespartier, ståldragerne og de røde murstensvægge ligner det, der i ejendomsmæglerannoncer beskrives som »ægte New Yorker stil«. 

Hotellet ligger ned til søen Sävelången, der er omgivet af klassisk svensk løvskov. Temaet er eksklusiv afslapning med god mad, og med en køretid på 3 timer fra København, er det perfekt til en romantisk weekendtur.

Se også: Ferie i svensk isolation

Receptionen åbner sig i et åbent areal indenfor hovedindgangen. Til venstre står et glastårn til elevator og trappe, og til højre ligger bar, lounge og restaurant. Stilen er moderne med varme røde, orange og brune farver. Der er møbler i klassisk rokokostil, men med spraglet betræk eller malet helt i sølv. Et åbent ildsted kører den varme stemning helt hjem.

Værelserne
Jeg har fået et såkaldt De Luxe hjørneværelse med udsigt til søen. Rummet er på 45 m2 med en dyb og blød sofagruppe, hvorfra udsigten for alvor kan synke ind. De store sprossede vinduer og loftshøjden på små fire meter giver en fænomenal rumfornemmelse. En bonus fra bygningens fortid som tekstilfabrik. Fladskærmen sidder diskret på væggen og en håndvask og køleskab gør det ud for et pseudokøkken. Der er kopper og kaffegrej og en minibar med alt, hvad sådan en skal have udi nødder, chokolade, øl og kolde drikke. Farvetemaet er efterår med varme grønne, brune, orange og rødlige nuancer i møblement og tapet.

Ud over De Luxe værelserne har hotellet standardværelser, der også har de store sprossede vinduer og den høje loftshøjde, men ingen sofagruppe. Endelig er der Superiorværelser på tagetagen med endnu bedre udsigt og suiter to plan.

Mad og drikke 
Hotellets restaurant, som har plads  til 130 gæster, ligger med en uhyre indbydende indendørsveranda ud til søen. Møblementet er akkurat så varmt, skandinavisk og avantgarde som resten af hotellet. Der serveres både frokost fra 12 til 15, en fast menu fra 16-22 og en a la carte menu fra 18 til 22. Menuen er simpel med årstidens lokale råvarer som omdrejningspunkt. Prisen for en hovedret varierer fra 295 til 310 svenske kroner, mens vinmenuen byder på både, rød, hvid og mousserende vine til priser fra 355 til 1.350 svenske kroner pr. flaske. 

Baren har speciale i whiskyer, og der er afsat små 4 hyldemeter til de gyldne skotske, irske og amerikanske dråber.

Et par gange om året tilbyder Nääs Hotel gourmetophold med forskellige gæstekokke. 

Særligt
Hotellet ligger i komplekset Nääs Fabrikker, der udover hotellet tæller et eksklusivt mærkevarebutiksareal i Nääs Bomuldsfabrik. Det hele er lavet med respekt for den originale fabriksarkitektur. Søen Sävelången agerer kulisse, og det er søens vand, der er grunden til, at den originale tekstilfabrik blev placeret netop her i 1833, da vandkraften gav den fornødne energi til at drive bomuldsspinderiet. Hotellet udbyder i sommerperioden bådsejladser på søen. 

Hele komplekset har været under udvikling siden 1990, og er opført omkring den kontrast, de smukke gamle fabriksbygninger og den moderne brug af stål, glas giver. Et fantastisk eksempel på hvordan gamle industrikomplekser fra 1800-tallet kan få nyt liv i det 2100 århundrede. 

Plus 
Den særlige fornemmelse at at være langt fra væk civilisationen, men i eksklusive rammer – og så  placeringen med udsigt over søen.

Minus 
Er man til nogen form for kultur, finder man det ikke her. 

Pris
Billigste værelse fra 1.200 kr.  suite fra 2.200 kr.

Se også: Check-in: Ystad Saltsjöbad