Check-in: Sov på ambassaden

På Danmarks tidligere ambassade i Berlin ligger Das Stue. Hotellet er et overflødighedshorn af det 21. århundredes goder. Fra iMacs og e-magasiner til soyamælk og friskpressede juicer, fanget i lydsporet fra Berlin Zoo, du finder lige udenfor.

Den gamle ambassade er nu et moderne hotel. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk

Hyr den kendte spanske arkitekt og designer Patricia Urquiola. Giv hende frie hænder til at ryste interiør-tendenser fra verdens førende designmagasiner som Elle Decoration og Wallpaper sammen. Tøm derefter indholdet ud i en smuk klassicistisk bygning. Så får du Das Stue. Navnet er en hommage til den danske stat, som havde ambassade og senere konsulat her (1946-1977).

Den hippe, men lidt skæve og afslappede tone bliver slået an af dørmanden i traditionel guldknap-uniform iført bowlerhat, der åbner de tunge glasdøre til hallen. Indenfor tager de to symmetriske trapper og et krokodillehoved i træ imod.

Værelserne

Der er 80 værelser til enhver smag – en del med egne terrasser eller altaner. De er fordelt på almindelige værelser, værelser i den gamle bygning og diverse suiter i en moderne tilbygning, hvor masser af lys kastes ind på værelserne gennem gulv-til-loft vinduer. Pladsen i junior-suiten er godt udnyttet med et badeværelse bygget som en åben boks midt i rummet. Tv er erstattet af store iMacs på væggen. Al lys i gulve og loft samt temperaturer bliver styret fra elegante glasplader, som også kan give digital besked om, hvornår værelset skal rengøres.

Mad & Drikke

Menukortet i den eksklusive restaurant 5-cinco er sammensat af den spanske Michelin-kok Paco Perez, mens man i The Casual-restauranten kan gå om bord i en brasserié-menu –f.eks. burger med japansk Wagu-kød. Morgenmaden (buffet) servereres også her. Alt fra morgenbrød til yoghurter er i miniformat – endelig et hotel, som forstår, at gæsterne gerne vil gå på opdagelse i buffeten og smage så meget som muligt. Udover gulerodsjuice og 10 andre forskellige juicer og smoothies er der soyamælk og laktosefri mælk for at understrege hotellets tidstypiske tone. Stykker af den iberiske sortfodsskinke bliver skåret ud for øjnene af én. Det er dog er også muligt at få den klassiske bacon til røræggene.

Foto: PR.

This template (BMLinkBundle:Block:link_box.html.twig) should be overridden!

Særligt

Das Stue har en usædvanlig nabo: Berlin’s store grønne Zoo. Og rundt omkring på hotellet er der placeret vilde dyr i læder, træ og bøjet i farvet hønsenet for at minde gæsterne om, at de rigtige udgaver bor lige inde ved siden af.

I hotellets bar fungerer det store panoramavindue som et privat kighul direkte ind i Zoo. Synet af vrikkende strudse, gumlende gamle tyske hesteracer eller abernes drillerier kan også ses og høres fra udvalgte værelsers altaner og terrasser.

Plus

Originaliteten i samspil mellem nyt og gammelt gør Das Stue til en særlig oplevelse.

Det høje serviceniveau med den afslappede stemning balancerer perfekt lige fra udlejningen af gode cykler til den mesterlige Susanne Kaufmann-spa. Her er også to biblioteker indrettet så hyggeligt, at man rent faktisk kan holde ud at trække sig tilbage og sidde opslugt af en bog her, fordi de begge minder om en dagligstue – godt nok klippet ud af Elle Decoration, men alligevel.

Minus

Das Stue ligger i midten af Øst og Vestberlin. Så bylivet er ikke lige udenfor døren, og vil man til Prenzlauer Berg kræver det cykel eller taxa, fordi området er lidt længere væk.

Pris

Dobbeltværelse fra 1.500 kr. Morgenmad koster 200 kr.