Check-in: Simola Golf and Country Estate

Hotellet ligger højt på en bakketop og udsigten er derfor helt fænomenal! Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Simola Golf and Country Estate på Sydafrikas sydlige kyst danner under VM base for det danske landshold.

Læs også:
3 kulturelle oplevelser i Sydafrika

Og det er et ganske fint valg, for de to første tanker, man får, når man har trukket håndbremsen efter den stejle tur op ad bakken til hotellet, er:

1. Simola er luksus, men på den afslappede måde, hvor træningssæt og bare fodboldben ikke kommer i clinch med nogen dresscode.

2. På Simola bliver man ikke forstyrret af hverken fans eller skøre kugler, for hotellet ligger så højt på en bakketop, at man kan holde øje med alt, hvad der nærmer sig – samtidig med, at man nyder udsigten over lagunen og golfbanen.

Den tredje tanke er, at man er havnet i et mekka for golf-entusiaster, for lige fra de små golfvogne, der futter rundt med bagage og golfspillere, til statuen af Jack Nicklaus signalerer Simola's fokus på golf.

Værelserne
Hotellet er opdelt i en hovedbygning og fem blokke med otte suiter i hver. De fire af suiterne i hver blok vender ud mod golfbanen og havet, mens gæsterne i de fire øvrige suiter har udsigt til skoven.

Hver suite er åben og lys, med gulv til loft vinduer, således at man – i de sydvendte suiter – kan ligge i sengen eller badekarret og se ud over golfbanen. Den store terrasse har samme dejlige udsigt.

Til hver suite hører desuden et selvstændigt værelse med eget badeværelse. Disse værelser kan også bookes selvstændigt, hvis man ikke har behov for en hel suite – men man får så hverken udsigt eller terrasse.

Udover suiterne i de fem blokke kan man booke Simolas luksus lodge, som blandt andet indeholder otte dobbeltværelser, egen pool og terrasser i forskellige niveauer. 

Mad og drikker
Frokost indtages i golfklubbens klubhus, som ligger i hovedbygningen på Simola Golf and Country Estate, mens alle øvrige måltider foregår i restauranten The Orchid Room.

Det første, der springer i øjnene, når man træder ind i The Orchid Room, er udsigten ud over poolen og golfbanen, og længere nede lagunen, der omkranser Knysna, og selv mens man spiser, er det svært ikke at stirre ud af gulv-til-loft vinduerne.

På menuen i The Orchid Room er bl.a. sushi – restauranten er indrettet med en meget populær sushi-bar, hvor man kan se kokken arbejde, og på det prisvindende vinkort finder man fine dråber fra store dele af verden. Den store og lækre morgenmadsbuffet serveres også i The Orchid Room.

Særligt
Simola Golf and Country Estate er især noget særligt i kraft af sine golf-faciliteter. Golflegenden Jack Nicklaus har designet 18-huller banen, som ligger naturskønt bredt ud over bakkerne nedenfor hotellet.

Samt en proshop, et klubhus med en bar, en restaurant med udendørs servering og en lounge at diskutere slag i efter en veloverstået runde.

Men også beliggenheden højt på en bakke, som gør, at man – ligegyldigt om man er på værelset, ved poolen, i restauranten eller på parkeringspladsen – har en enestående udsigt. 

Plus
Selv om Simola er femstjernet luksus, er stemningen afslappet, og det er okay ikke at trække i lange kjoler og stivede skjorteflipper for at spise middag. Og de ansatte, fra høj til lav, er venlige og søde mod alle, også dem, der ikke er iført designertøj og dyrt golfudstyr.  

Minus
For inkarnerede fans af greens og golfkøller falder tiden på Simola formentlig aldrig for lang. For alle andre er udbuddet af aktiviteter lidt begrænset, og med fem kilometer ind til Knysna by spadserer man ikke bare derind, når man keder sig.