Check-in: SAS Business Lounge

Her kan man tjekke ind, og finde et frirum for kortere og længere tid, inden rejsen går videre. Loungen er en af de i alt fire i Københavns Lufthavn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Glasdørene går op automatisk, og man går ind gennem en lille gang og ser til venstre et par udstillingsdukker med Hugo Boss tøj og til højre en stor SAS-flyver. Lige frem en skranke med en medarbejder i blå uniform, der byder velkommen med et stort smil og viser til venstre ind i business-afdelingen.

Lokalerne
Et stort lokale, der er delt op i mange mindre afdelinger samt en række særskilte »værelser«. Lige ved indgangen er der et legerum med computerspil og legeting, og til modsatte side med vinduer ud mod transithallen er der en udstilling fra verdens første designhotel, SAS Radisson, med en »stue«, hvor man kan slappe af i »Ægget« eller »Svanen«, og ved siden af værelse 606 med originalt interiør og Arne Jacobsens design fra 1960 - endda en opredt dobbeltseng med et åbenbart nødvendigt skilt: Må ikke berøres.
Til venstre for skranken ligger sportsbaren, det rene »sommerland« med græsgrønt gulvtæppe på de ellers smukke trægulve og hvide træmøbler samt træer malet på bagvæggen på begge sider af de to store fladskærme, der sender sport non-stop.

Til højre i modsatte ende af det store lokale er der »vinterstemning« med ild i pejsen (rigtig ild) og røde lænestole foran. Hele denne side af lokalet har siddegrupper med bløde lænestole i forskellige blå nuancer. En stor avisreol er rumdeler ind til spiseafdelingen med tag-selv buffet. I den umiddelbare bagvæg ligger toiletterne og et arbejdsområde med en række PC’er samt printer og kopi-maskine. Bag dette er endnu et lokale med siddearrangementer og masser af lys fra en hel væg af vinduer med udsigt til Hilton Hotellet. Her er en dæmpet stemning med gulvtæppe på gulvet. Til højre ligger en række mødelokaler, og badeafdelingen med fem individuelle bruserum, til venstre loungens nye afslapningsrum, hvor et par passagerer med længselsfulde tanker om den opredte seng i »Rum 606« udstillingen, får sig en lur på gulvet.

Mad og drikke
Morgenmad med brød, ost m.m. som senere på dagen udskiftes med salat, kød og brød. Snack og småkager, kaffe, te samt tappehaner med sodavand, øl, rød- og hvidvin.

Plus
Her er rigtig god plads med mange afdelinger og kroge, man kan gemme sig i. I de travle morgentimer »ekspederes« omkring 500 passagerer igennem loungen. Et plus er også de ekstra aktiviteter i loungen, som f.eks. når personalet disker op med røde pølser til »gør selv« hotdogs i sportsbaren, når der er vigtige fodboldkampe.

Minus
Den store siddeafdeling kan virke lidt dunkel, når man kommer fra indgangsområdet, hvor der er åbent til etagen over, eller fra den bageste lyse siddeafdeling med væggen.

Hvem kan komme ind
Alle, der har billet til business-class med SAS eller et af de andre flyselskaber i Star Alliance samarbejdet.