Check-in: Ryoso Kawaguchi

Kom med bag facaden på det over 300 år gamle hotel, hvor man kan mærke historien i det knirkende træværk, de skæve vinkler og en velarrangeret atriumhave.

På et gadehjørne i tredje række fra havnepromenaden ligger Ryoso Kawaguchi. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Første indtryk
Mange førstegangsgæster på øen Miyajima vil sikkert tro, at de er trådt ind i en film af Kurosawa. Smalle stenbelagte gader flankeret af toetagers huse med brede tagudhæng og trælister i mørk træ. Når mylderet ved færgelejet og de tre obligatoriske turistgader er overstået, hører man kun fuglefløjt og de modgåendes trippende træsko. På et gadehjørne i tredje række fra havnepromenaden ligger Ryoso Kawaguchi – en gammel ryokan (gæstgiveri).  

Værelserne

Værelserne ligger på 1. sal. Med slubrende tøfler er det en udfordring at forcere den stejle trappe. Vel oppe viser værtinden værelsesdøren, der bærer samme farvestribe som på den udleverede nøgle. Bag døren ligger et forkammer på knap en m2 og til højre et toilet med vask. Værelset rummer en futon, et skab med kimono til mand og kvinde, et lavt bord, en benløs stol, et køleskab og et tv. Resten af gulvet domineres af de klassiske fletmåtter, tatami. Væggen mod gaden består af skydedøre, som køres til side for at give rummet mere lys og fylde. Rummet har kopper og en kogekedel, så ved aftenstide bør man sætte sig i aflukket mod gaden med en kop dampende te og lytte til cikaderne.

Mad og drikke

Aftensmaden er japansk og består af varme og kolde retter, som serveres enkeltvis. De består især af fisk, tofu (sojabønnepasta i fast form), grøntsagssuppe og ris. Den traditionelle hot-pot står og simrer foran hver enkelt gæst. Maden er frisk og sæsonbestemt, så priserne afhænger af hvilke råvarer, der indgår. Regn med omkring 300 kr. for aftensmaden (vand og te medfølger). Og vælger man japansk morgenmad, står den på miso-suppe (svampegæret sojabønnepasta) og røget fisk.      

Særligt

Kawaguchi er ikke den eneste ryokan på Miyajima, men en af de ældste. Værtinden fru Kawaguchi er gift med indehaveren, som er niende generation. Selve ryokanen eller gæstgiveriet er over 300 år gammelt. Man kan mærke historien i det knirkende træværk, de skæve vinkler og en velarrangeret atriumhave, som giver tankerne ro under måltidet i restauranten.

Plus

Miyajima er ro og skønhed. Byen er fyldt med historiske templer og huse. Det niveaudelte landskab giver både byen og naturen et afvekslende indtryk, som nærmest tigger om at blive undersøgt og fotograferet. 

Minus

Skønhed tiltrækker masseturismen, som klumper sig sammen i gaderne langs havnen, ligesom populariteten presser priserne i vejret.

Læs også: På rejse ind i Japans hjerte