Check-in: Royal i Cambodja

Oprindelig blev Amansara bygget i 1960'erne til Cambodjas daværende konge. I dag er hotellet en del af Amanresorts, en kæde af ekstremt eksklusive hoteller.

Udtrykket på Amansara nær Angkor Wat i Cambodja er futuristisk mere end historisk. Både i fællespoolen, på de private terrasser og i suiterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Første indtryk

Hvis man tror, man skal bo i et asiatisk palads, fordi man checker ind på det, der har været den tidligere cambodjanske konges sommerbolig, bliver man skuffet.

For Amansara er som taget ud af Mad Men serien. Det er gennemført 60er stil med funktionalistiske rå betonbygninger i ét plan. Cool, men ved første kig ikke særlig hyggeligt. Indgangen fra vejen er en slags garage, hvor receptionen er et bord, der står op af væggen.

Men når man kommer ind bag murene, er det en gennemført og flot oplevelse. Poolen, de store rum, de rå vægge, den rektangulære græsplæne med snorlige stisystemer er som at gå rundt i en bog om moderne arkitektur.

Det er en overvældende futuristisk oplevelse – specielt i betragtning af, at de fleste er her for at opleve Angkor Wat. Vi bliver behandlet som kongelige, får straks kolde citrusduftende vaskeklude, en iskold drik og lidt snacks serveret, bare som velkomst.

Værelserne

Der er 24 suiter, alle med privat pool. Suiterne er lige så gennemførte som resten af hotellet, og ligger alle ud til en overdækket korridor, der vender ud mod haven. Suiterne er firkantede med skydedøre og glas fra gulv til loft, firkantet pool, skåret ud i beton og med dimensioner, der passer som i en sættekasse. Sejt og praktisk.

På værelserne ligger der udover badekåber og tøfler to meget flotte tørklæder, som er en gave til gæsterne – praktisk, hvis man mangler et skørt til et tempelbesøg. Hver suite er desuden udstyret med en gratis mini-bar med snacks samt en vifte af spiritus og andre drikkevarer.

Mad og drikke

Den store cirkelformede restaurant er centrum for hele bebyggelsen. Der er syv meter til loftet og adgang til en overdækket terrasse. Her kan man vælge mellem traditionel Khmer mad og vestlige retter, alle lavet med årstidens råvarer. Der er desuden en walk-in vin- og ostekælder, hvor gæsterne selv kan vælge, hvad de vil have, og et afslappet lounge område, hvor man forsyne sig med hjemmebagte kager.

Særligt

Hotellet er superluksuriøst, og har en god historie, både som tidligere kongebolig og i kraft af de personligheder, der har boet her; fra Jaqueline Kennedy og Charles de Gaulle til Angeline Jolie og Brad Pitt. Og så råder Amansara stadig over en af kongens gamle limousiner, som man bliver hentet i i lufthavnen.

Plus

Der er en helt unik stemning og fred og ro, selv om man kun er ti minutter fra Cambodjas, og en af Østens, største turistattrak­tioner.

Minus

Den private pool var for varm, så den blev kun brugt til fodbad. Og så er prisen for en overnatning høj – selv for den ypperste luksus.