Check-in: Radisson Blu Resort

Kom med bag facaden på det 5-stjernede luksushotel i moderne-maurisk stil med privat strand ud til Middelhavet.

Indretningen er moderne, servicen er international med diskretion som adelsmærke, og der tales udmærket engelsk. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Det ligner et palads, da vi ankommer fra lufthavnen og kører op ad den palmekransede allé mod det ottekantede springvand, som ligger foran den monumentalt buede indgang. Det signalerer på én gang arabisk arkitektur og noget umiskendeligt skandinavisk og var da også tidligere et Radisson SAS-hotel, men nu er det en del af en amerikansk-ejet kæde.
Den enkle stil går igen, da vi hurtigt og effektivt bliver checket ind ved skranken indenfor den høje glasdør, mens vi taber kæben over indretningen i lobby-baren Mokka – i delikate jordfarver med strejf af pistaciegrøn og hundredevis af moderne glaspendler, der spejles i det lyse marmorgulv.

Værelserne
Der er 276 dobbeltværelser og 20 suiter, som ligger i fløje ud fra den monumentale lobby.
Gangene ligner igen noget fra 1001 Nat med buer og udskæringer i hvidt og masser af palmer og grønne planter i de mellemliggende gårdhaver. Indretningen er enkel og moderne i såkaldt international stil i god balance med få lokale detaljer som natborde og spejle i typisk tunesisk træskærerarbejde.

Mad og drikke
Céramique buffet-restauranten er populær blandt de fleste gæster både til morgenmad og aften med sin afslappede stemning og sit store udvalg af lokale og internationale retter.
Vil man spise a la carte på den italienske Zafferano eller den orientalske Flamingo, hvor det tunesiske og marokkanske køkken er ophøjet til gourmetmad, skal man lige stramme sig an, for begge steder har dresscode. De fleste, som er hjemme på hotellet ved frokosttid, spiser på caféen Turquoise for enden af den fantastiske pool. Den ligger forhøjet, så man kan kigge ud over klitterne på vandet, mens man meget passende spiser Middelhavsmad som salater og grillet fisk.

Særligt
Det er faktisk muligt at få tiden til at gå uden at forlade hotellet. Det store pool-område er designet til driverliv, bl.a. med to murede pavilloner ude i vandet, hvor man kan ligge i skyggen. Vil man ned på den private strand og mærke det hvide sand og det rigtige hav, går de voksne til venstre og børnefamilier til højre, så man kan nyde strandlivet efter behov.
Derudover har hotellet en børneklub med aktiviteter og mini-restaurant, fire tennisbaner og mens vi var der, skulle man i gang med at lægge an til egen golfbane. Ellers ligger der én med 36 huller fordelt på to baner ikke så langt derfra.
Og så har hotellet en af Djerbas mest enestående thalasso-spaer på 3500 kvm. med 60 rum til behandling med middelhavsvand og produkter fra La Prairie.

Plus
Indretningen er moderne, servicen er international med diskretion som adelsmærke, og der tales udmærket engelsk, selv om det er et fransktalende land.

Minus
Hotellet ligger i udkanten af turistzonen, så der er ingen steder at gå hen til fods, hvis man vil opleve noget lokal-liv.

Pris
800-1.200 kr. for dobbeltværelse

Info
radissonblu.com/resort-djerba

Læs også: