Check-in: Portugisk hotel med egen kilde

Vidago i det nordlige Portugal er elegant luksus med eget vandværk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk

Hotellet ligger gemt bag høje træer, så man har ingen idé om, hvad der venter, før man når frem til indkørslen. Her er det svært ikke at blive slået af beundring, når den enorme slotslignende og laksefarvede hovedbygning tårner sig op. Beundringen bliver ikke mindre, når man træder ind i den store lobby, hvor en ualmindelig flot todelt trappe i mørk træ står centralt. Et lille springvand, søjler samt adskilige skulpturer er med til at slå den på en gang afslappede og eksklusive stemning an. 

Værelserne

Hotellets 70 gæsterum er opdelt i seks forskellige typer værelser og suiter. Nogle af værelserne er holdt i engelsk country manor-stil med Devon & Devon-sanitet, mens andre har et mere moderne tilsnit med lyse møbler og abstrakt kunst på væggene.  

Mad og drikke

Maden er upåklagelig på Vidago Palace. Det gælder både middagen i á la carte-restauranten samt den store morgenmadsbuffet. Det er dog nok så meget omgivelserne, der imponerer. Middagen indtages i den store højtloftede Salão Nobre-restaurant med enorme gulddraperede gardiner, guldbesmykkede vægge og et rustikt interiør. Over den tilsvarende højloftede morgenmadssal Jardim de Inverno er der indrettet en 360 graders indendørs balkon. 

Særligt

Vidago Palace har sin egen kilde med mineralholdigt vand. Vandet er angiveligt godt for helbredet, og man kan selv tappe vand i det lille hus oven på kilden. Vandet bruges også i hotellets store spa, der har ikke færre end 20 behandlingsrum. Derudover råder hotellet over en internationalt anerkendt 18-hullers golfbane, der skulle være en af Portugals bedste. 

Plus

Det femstjernede Vidago Palace har været hotel siden 1910, og det er fornylig blevet renoveret fra kælder til loft. Det er usædvanligt stilfuldt indrettet og optaget på den eksklusive liste over »The Leading Hotels of the World«. Udover golfbanen har hotellet sin egen store park, hvor man kan gå en smuk tur blandt de høje træer, hvoraf mange også stammer tilbage fra 1910. 

Minus

I flere af de mindste værelser er der læsset så mange møbler ind, at den fri gulvplads er meget begrænset.