Check-in: Portmeirion Village

Kom med bag facaden på et hotellet hvor lejlighederne er spredt ud i særprægede og charmerende huse.

Portmeirion Village er en samling af unikke og særprægede huse, der stort set alle sammen udgør byens hotel. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR, Portmeirion Village

Første indtryk
Så snart man ankommer til Portmeirion, frydes man over den atmosfære-fyldte by med den romantiske arkitektur, der er blandet sammen af alt fra romerske søjler til kupler og Buddha-statuer. Byen er bygget af den excentriske arkitekt, Bertram Clough Williams-Ellis, der forfulgte en drengedrøm, da han i 1925 købte jorden og skoven på kysten for at bygge sin egen by, hvor de halvt hundrede huse er sat sammen af bl.a. bygningsdele fra nedrevne britiske godser og palæer. Arkitekten arbejdede på projektet, indtil han døde 94 år gammel i 1978. 

Værelser
Næsten alle husene i Portmeirion udgør samtidig byens eneste hotel. For lejlighederne i Hotel Portmeirion er spredt ud i den lille bys særprægede og charmerende huse. Alle lejligheder har forskellige navne og ingen er ens. De er dog alle gennemført i retro-stil, og stilen holdes meget overbevisende i alt fra mønstre på tapetet til puderne i sofaen. Vores lejlighed hedder Arches Suite, en skøn toværelses lejlighed med retro-tapet, arkitekttegnede møbler, og som vanen byder sig på hotellet: Sherry stillet frem på bordet i en fin karaffel ved ankomst. Der er i alt 53 værelser og lejligheder. 

Mad & drikke
Den Terence Conran-indrettede restaurant i hotellets art deco-inspirerede hovedbygning byder på en god og varieret a la carte menu af alt fra gedeost til andebryst og havaborre. Om vinteren kan kaffen nydes foran pejsen. 

Særligt
Ingen landsbyer i verden er som Portmeirion. Stedet er en absolut anderledes oplevelse og en åbenbaring for mange, der besøger stedet. Ikke kun på grund af byens specielle arkitektur og historie, men også på grund af udsigten over havet, der konstant forandrer sig, fordi havet på få minutter trækker sig så langt tilbage ved lavvande, at det flere hundrede meter ud efterlader synet af sandbund. I skoven bag ved byen kan man vandre en tur til blandt andet hundekirkegården.       

Plus
Her kan man virkelig trække stikket ud og slappe af. 

Minus
Hvis man er til brølende natteliv, er Portmeirion ikke stedet at tage hen.

Læs også: Oplev fortryllende Wales