Check-in på timebasis i Thailand

Bangkoks officielle lufthavnshotel modtager gæster døgnet rundt. Her kan man leje et værelser bare for nogle timer til at friske sig op før eller efter den lange tur til eller fra Danmark.

NovoteL Suvarnabhumi  i Bangkok. Fold sammen
Læs mere
Foto: Elsebeth Mouritzen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både først på aftenen og midt om natten summer det af aktivitet på Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel overfor afgangsterminalerne i Bangkoks travle lufthavn.

For uanset om man kommer kl. 10 om formiddagen, 8 om aftenen, eller midt om natten kan man få et værelse.

Her er ikke nogen rigid check in-politik, men mulighed for at hvile sig, sove eller blot friske sig op, præcis når man vil, hvad enten man har brug for få timer eller flere døgn.

Det er et par år siden, hotellet fandt på systemet 24 Hours Flexi, hvor man checker ind, når man har lyst og brug for det, og betaler den samme pris for et ophold, som hvis man ankom på det tidspunkt, de fleste hoteller regner for normalt ankomst-tidspunkt i dagtimerne. Desuden har man altid værelset til rådighed i 24 timer.

Novotel Suvarnabhumi har på sin egen måde ophævet tidsforskellen, så gæsterne kan følge deres egen rytme og få den service, de har brug for, uanset hvad klokken er i Thailand.

»Det er blevet en stor succes for os, siden vi indførte systemet i 2011. Omkring 60 procent af vores gæster benytter denne mulighed, og det er både turister og forretningsrejsende,« siger hoteldirektør Christophe Geoffroy.

Book værelse i god tid og spar penge

Man kan sagtens komme lige ind fra gaden og få et værelse, men det gør det lidt dyrere, end hvis man på forhånd ved, at man får brug for det, og bestiller i god tid. Så kan man med held få værelset fra ca. 620 kr. per påbegyndte døgn.

Hotellet opererer også med begrebet Flexi Meal, så man f.eks. kan spise morgenmad kl. tre om natten, hvis det er det tidspunkt, der er »morgen« for den enkelte gæst.

Det sidste nye tiltag er Freshen Up. Det er tiltænkt gæster, der ikke har brug for hele og halve døgn, men blot tid til at friske sig op før eller efter en lang flyvetur.

Her betaler man for minimum to timer og kan bruge værelset op til fire timer fra 330 kr., hvis man enten har brug for at gøre sig i stand efter den ti timer lange flyvetur fra Danmark eller af forskellige årsager er ankommet til lufthavnen længe inden flyet hjem letter fra Bangkok. Med i prisen er fri brug af fitnesscenter med sauna og jacuzzi og af swimmingpoolen, som ligger i en smukt designet tropisk gårdhave med snackbar.

This template (BMLinkBundle:Block:link_box.html.twig) should be overridden!

Har man god tid, kan man også nå en tur i hotellets Vous Spa, som bl.a. har afslappende behandlinger som lavendelolie massage i to timer for 450 kr.

I det hele taget minder Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel om en eksklusivt overdækket shopping mall med sin dekorative arkitektur, indirekte belysning og allé af træeri lobbyens fem etager høje rum og fire restauranter med både asiatisk og internationalt køkken samt et fransk konditori. Kun de store skærme med opdaterede flyankomster og -afgange minder om, at det er et lufthavnshotel.

Når man checker ud, er der gratis shuttle service til lufthavnens afgangsterminaler, som ligger cirka fem minutters kørsel væk. Og skal man ind til Bangkok, ligger Suvarnabhumi station lige udenfor, så man kan være inde i byens business- og shoppingkvarterer på mellem 15 og 30 minutter med Airport Rail Link, som har forbindelser til BTS skytrain.