Check-in: Nora Beach Resort & Spa

Det er bestemt ikke den værste baggrundsstøj at falde i søvn til vandfaldets rislen på dette thailandske hotel.

Poolområdet ligger lige som hotellets restaurant helt ned til stranden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Møller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
En miniudgave af et buddhistisk tempel er det første, der møder os i lobbyen. Lokalet er holdt i mørkt træ og er lige så højtloftet, som det er stort. Eftersom to af lobbyens sider er uden vinduer, kan vi mærke en behagelig brise nede fra havet. Samtidig bruser det let fra det lille vandfald, der udspringer fra et bassin i lobbyen.

Værelserne
Resortet råder over 113 gæsteboliger fordelt på værelser, suiter og villaer. Nogle af sidstnævnte har egen pool, og nogle ligger helt ud til stranden. Alle rum er holdt i en lidt gammeldags stil med megen træ, men med alle moderne bekvemmeligheder.

Mad & drikke
Ophold på Nora Beach Resort & Spa er med kvartpension, og den store indbydende morgenmadsbuffet indtages på restaurant Prasuthon. Ved aftentide tilbyder restauranten et stort udvalg af a la carte-retter samt nogle dage også buffet. Der er tale om et traditionelt thaikøkken, som dog er tilpasset de mange vestlige gæster, så retterne ikke er vildt stærke. Prasuthon er en åben restaurant, hvor man både kan sidde overdækket samt under åben himmel – sågar med nogle borde helt nede på stranden.

Særligt
Nora Beach Resort & Spa ligger på en skrånende grund med den store lobby som det højeste punkt. Herfra skråner området ned mod stranden, hvor man også finder restauranten og poolen. Det lille vandfald i lobbyen skaber et mindre vandløb, der i små terassefald løber ned over grunden. Vandets rislen kan høres i de omkringliggende værelser, og det er bestemt ikke den værste baggrundsstøj at falde i søvn til.

Plus
Alle resortets bygninger ligger omgivet af en særdeles frodig have med alverdens tropiske gevækster. Det gælder både høje svajende palmer samt mindre træer og farvestrålende blomster. Trænger man til en lille pause fra strandlivet, er det herligt at begive sig ud på en lille slentretur i »parken«. Samtidig er det dejligt, at det smukke poolområde ligger helt nede ved stranden. Så kan man ligge ved poolen og bade i havvandet – eller omvendt – uden at det medfører en større rejse.

Minus
Resortet ligger ned til en lille bugt med en mindre og nogenlunde strand. Desværre hænger den ikke sammen med den billedskønne Chaweng Beach, der ellers ligger ganske tæt på. Så ønsker man en gåtur langs Chaweng-stranden, skal man vandre eller køre en-to km ind til Chaweng by for at nå frem.

Læs også: Ti strande kendt fra film