Check-in: Mercure Santo Domingo

Hotel Mercure Santo Domingo en oase af modernitet midt den spanske hovedstads historiske centrum.

Foto: PR

Første indtryk
1500-tallets gamle Madrid er hyggeligt men også rustikt på den lidt tunge måde. Kontrasten er derfor velgørende, når man træder ind i Hotel Mercure Santo Domingos foyer – en lys og alfeagtig marmorsøjlehal holdt helt i perlehvidt og guld. Når cafeområdet i det spritnye hotel er færdigt, bliver det en oase af modernitet midt den spanske hovedstads historiske centrum, for gæster såvel som lokale.

Værelserne
Samtlige hotellets 80 værelser er unikke med skiftende materialevalg, rumopdeling og dekoration. 13 af dem arbejder med et bestemt tema og er indrettet med inspiration fra kunstnere som Salvador Dalí, Alfred Hitchcock og Paul Auster eller koncepter som siestaen, det tropiske og Orienten.

Selv overnattede jeg i Akvariet – et værelse helt i blåt, dekoreret med vægmalerier af delfiner, havskildpadder, sæler og belugahvaler og udstyret med en lyseffekt, der genskaber fornemmelsen af vand i bevægelse. Brusekabinen er en kitschet undersøisk grotte, hvis ene væg består af tonede gulv til loft vinduer, der vender direkte ud mod gaden. Et kick for blufærdige blottere.

Mad og drikke
Hotellets restaurant Sandó forsøger at genopfinde »den dybe tallerken« i form af et traditionelt spansk køkken garneret med enkelte, moderne finurligheder. Slagkraftige sammenkogte retter som udbenet oksehaleragout står højt på menukortet. I den mere eksperimenterende afdeling kan man bestille braiseret blæksprutte med emulsion af syltede røde peberfrugter (pimientos de piquillo) eller svinekam med en chutney lavet af sennep, hindbær, hvide bønner og foie gras. Barer er der ingen af, men Madrids overflødighedshorn af drikkehuler og dansesteder ligger lige uden for døren.  

Særligt
Fra swimmingpoolen på taget er der udsigt over det gamle Madrids tage og spir. En vertikal have med indbygget vandfald giver noget smukt at kikke på – også for gæster med værelser, der vender ind mod gården. Kælderlokaler fra 1400-tallet, da inkvisitionen havde til huse på adressen, udlejes til events.

Bliver vi under jorden, er også parkeringskælderen dekoreret med enorme vægmalerier: På vej ned af ramperne passerer man landskaber befolket af gorillaer, forvredne tog- og metrovogne, enorme børn med legetøjsbiler samt oceaner af søuhyrer.    

Plus
Kombinationen af etablerede arkitekter og ukendte talenter giver indretningen en friskhed og dynamik, man ofte skal lede længe efter på designhoteller. De unge kræfter, hvoraf flere har forbindelse til graffitiens verden, blev fundet via en konkurrence om udsmykning af parkeringskælderen. 

Minus
Den ekstreme mangfoldighed kan imidlertid ind i mellem virke en smule usammenhængende og kaotisk. Desuden er finishen ikke helt på plads. Flere steder hænger ledninger og kabler og dingler. Måske burde åbningen af hotellet være udskudt nogle måneder, til man var helt færdige.