Check-in: Marbella Club

Rustikt, smukt og absolut i høj klasse med altoverskyggende service. Sådan er Marbella Club i Spanien.

Champagne er en selvfølgelighed næsten lige meget hvor man befinder sig på Marbella Club. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Rustikt, smukt og absolut i høj klasse. Service er altoverskyggende, og det ses i alt fra velkomstservice til udskiftning af service mellem retterne, men også i den garvede stab, hvoraf nogle har haft job på stedet i mere end fire årtier. Her er man stolt af at arbejde – og stolt af at bo. Romantikken blomstrer i bogstaveligste forstand med smukke planter, buske, træer og en pergola med hængende, velduftende blomster.

Derudover er Marbella Club »low flash – high cash« – ingen smarte mennesker, men derimod gentlemen med følge. Her er livemusik fra piano en realitet, men området byder i øvrigt på nogle af Europas bedste natklubber, hvis det skulle friste. Parnasset og pingerne har huseret her siden 1950’erne, hvilket talrige billeder af personligheder som Sean Connery, Brigitte Bardot, Bob Hope og Tony Curtis vidner om, mens en samtale i en sen nattetime med det britiske TV-fænomen Bruce Forsyth cementerer, at det stadig er »stedet«. Du har det hele på hotellet – børnepasning, en verdenskendt frokostbuffet, pools, egen beach club, Thalasso Spa, adgang (mod betaling) til fem af solkystens bedste golfbaner, ridning og insider viden om ejendomskøb til dem, der forelsker sig i området og ønsker at bo her.

Værelserne
Prins Alfonso von Hohenlohe-Langenburg, der har haft en afgørende rolle på Marbella Club, har defineret hotellet således: »A blend of privacy and gardens« – og det passer glimrende. Der findes 84 værelser ned til vandet, 37 suiter samt 14 villaer med egen villa og have.

Rejseliv.dk var indkvarteret i en skøn suite med stor stue, ditto soveværelse og herskabsbadeværelse med brus, spa, wc og bidet. Dertil egen flisebelagt gård med blomsterbed og solsenge. Et værelse ned til vandet blev også fremvist, og her er udsigten fænomenal – pinjetræer, bølgeskvulp og lidt færre kvadratmeter, men stor udendørsterrasse over jorden, hvor en solnedgang komplimenteres sublimt med Champagne.

Mad og drikke
Legendarisk – i ordets fineste forstand. Frokosten er kendt over hele verden, og selvom ordet 'buffet' måske ikke emmer af luksus, er det i den grad tilfældet. Alt godt fra havet og meget mere til, arrangeres dagligt – året rundt. Her spiser en stor mængde folk udefra også, og der er stamkunder, som kommer her dagligt. Forvent hummer, jomfruhummer og kæmperejer på grillen, friske rejser i lage, skinker, oste og et kagebord, der imponerer.

Om aftenen trækker gourmetrestauranten »the Grill« romantikere til fra nær og fjern, som ønsker at spise godt – og meget gerne i den stearinlysoplyste gård. Her lever romantikken, og det har den gjort længe. Morgenmaden er endnu et kapitel for sig – en brunch-buffet med friske sager fra hav og frugttræer blandes med spanske delikatesser, røræg, bacon og Pol Roger Champagne – ad libitum. Du kan desuden blive mæt ved poolen og ved den relativt nye (2002) MC Café, der ligger lige ved indgangen – her findes et hav af historiske fotos med kendisser, som har besøgt Marbella Club gennem årene.

Særligt
På Marbella Clubs matrikel finder man desuden Villa del Mar, der ligger med smukkeste udsigt til vandet, og her kan man leje sig ind i, hvis der for alvor er noget, der skal fejres. Bryan Ferry gav for nylig intimkoncert (for 500 mennesker), og andre har gjort det samme. En smuk have med pool, stor spisesal, eget diskotek, spa og meget, meget mere, skulle med lethed opfylde de strengeste krav til et sublimt bryllup, rund fødselsdag eller lignende.

Villaen er indhegnet fra resten af området, men mad og drikke leveres naturligvis fra »club’ens« køkken, hvor chefkokken Juan Gálavez styrer gryder, potter og pander, mens sommelier Ángel González kan guide dig til de rette vine – og gerne med et spansk islæt.

Plus
En mulighed for at opleve det, der må betegnes som det ægte jetsets »legeplads« i smukke omgivelser med kort afstand til Marbella by og Puerto Banus (fem-ti minutter i bil), som byder på endnu mere spise og »vildere« fest, om man vil. Marbella Club tilbyder desuden at få passe de mindste i Lions Club, og på trods af hotellet er firestjernet (det er vist en enkelt manglende elevator, der gør, at den sidste stjerne ikke er givet), er der tale om et femstjernet produkt. Derudover er det tilknyttede Thalasso Spa et must for kroppen og kan passende fungere som afslutning på en runde golf eller tur til hest.

Minus
Historie og service koster selvsagt noget mere end en traditionel charterferie – det skal man have for øje. Er man gangbesværet, er området ikke så nemt tilgængeligt, og der kan være langt mellem de forskellige områder og poster. Bordreservationer kan være en nødvendighed – også som gæst på hotellet.