Check-in: Luksushytter i malaysisk regnskovspark

Der er få lækre resorts på den øde muslimsk prægede østkyst. Det bedste er Tanjong Jara med skøn strand, specielle øer i kort bådafstand og en havskildpaddestrand tæt på.

Foto: Ulla Lund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
En halvåben reception, et bassin fyldt af lotusblomster, fisk og havskildpadder får skuldrene til at sænke sig. Og de falder yderligere ned, da jeg bliver tilbudt en af Tanjongs kolde signaturjuice »La Roselle« af frisk tropesaft og hjemmelavet ekstrakt fra hibiscusblomster.     

Værelserne
Store, rummelige og i et smagfuldt miks af malaysiske materialer og mønstre, træ og moderne elementer. 

Den franske altan vender ud til den store park, og ved indgangsdøren til dette dobbeltværelse på 1. sal er der en kæmpe balkon med udsigt over blomster, buske og park.

Badeværelset er stort, elegant og med såvel kar som brus. Over for sengen står en enorm fladskærm, og ekstra himmel-alkove-seng med myggenet pynter og kan bruges til, hvad man nu får lyst til.

Mad og drikke 
Køkkenet er i høj grad baseret på det oprindelige malaysiske køkken – peranakan. Det er en blanding af det malaysiske og kinesiske, men adskilt i de enkelte retter. 

Hotellet har flere restauranter som Di Atas ved receptionen (uden menukort) og Nelayan ved stranden (ofte med buffet). Hotellerne har spirituslicens, og på madfronten er der her, nær vandet, hvor mange landsbyer lever af fiskeri, masser af frisk, skøn seafood på menuen. 

Særligt
Tanjong Jara er eneste luksusresort på denne del af østkysten. Ud over flot natur er der kun et kvarters kørsel til Rantau Abang – berømt for de store mængder af havskildpadder, der søger ind og lægger æg, som udklækkes i juni-september.

Hotellet tilbyder også smuk spa med egen pool, fitnesscenter, vandsportscenter, mad-lektioner, guidede ture med fuglekikkeri, ture på Marang-floden m.m. Der er kajakker til leje, cykler til låns, og et dykkercenter, der tilbyder udflugter til øer med fin snorkling og dykning. 

Og vil man bare gå en tur, kan man, hvis man følger stien langs yderkanten af resortet, møde store fredelige øgler.  

Plus
Hotellet ligger afsides, der er ikke meget andet i nærheden, og er man til stilhed og natur – til lands og vands – er stedet perfekt. 

Minus
Minibaren er lidt dyr, så køb evt. ekstra med selv, hvis regningen til drinks, vin, snacks og sodavand skal holdes nede. Øl koster cirka 40 kroner og et glas af billigste vin 50 kroner. 

Pris
Fra 1.800 kroner for det billigste dobbeltværelse inklusive morgenmad. 

Check-in: Bo med egen strand midt i regnskoven