Check-in: Luksus til lavpris

Golden Sands i Bulgarien er mest kendt for vilde ungdomsferier. Men feriebyen har også områder beregnet på et mere kvalitetsbevidst publikum.

Foto: PR, Melia Grand Hermitage
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Vejen er spækket med forretninger, barer og hoteller og ligner til forveksling mange andre gader i sydeuropæiske feriebyer. Men så pludselig slår vejen et knæk, og man befinder man sig i en helt anden verden. Foran os tårner det høje lyse hotel sig op med et smukt oplyst springvand i front. Indenfor i den marmorbeklædte lobby bliver vi høfligt gelejdet hen til den lange receptionsskranke, hvor et enormt maleri med antikke motiver fra start signalerer et hotel, der er noget ud over det sædvanlige.

Værelserne
Hotellet råder over 727 værelser og suiter, og forsøg endelig at få et af de højtbeliggende med fuld havudsigt. Alle værelser er moderne og smagfuldt indrettet. Har du vundet i Lotto, så overvej at booke præsidentsuiten og få dit livs hoteloplevelse. Den er på 328 kvadratmeter og i to etager.

Mad og drikke
Den store fællesrestaurant ligger neden for hotellets hovedbygning, og et pyramideformet glastag sørger for masser af dagslys til morgenmaden og et smukt syn af det oplyste hotel om aftenen. Som gæst kan man vælge mellem kvart- og halvpension, og både morgen- og aftensmaden serveres som en gigantisk buffet – og i øvrigt en ganske glimrende af slagsen. Derudover er der også en a la carte restaurant. To gange ugentligt i sommersæsonen er der desuden udendørs barbecue-buffet omkring poolen.

Særligt
Prisniveauet er lavt i Bulgarien, og her får man meget for pengene. Det gælder også for hoteller, så priserne på Melia Grand Hermitage er lavere end på tilsvarende luksushoteller mange andre steder i verden. Så ønsker du luksus til absolut rimelige priser, er dette stedet.

Plus
Det femstjernede Melia Grand Hermitage ligger midt på den 3,5 km lange strandpromenade som en oase i ørkenen midt i en lang række af gennemsnitlige turisthoteller, som ikke er dårlige, men bestemt heller ikke prangende. Melias store poolområde er afskærmet fra nysgerrige blikke udefra af en lille have med træer. Den brede Sortehavs-sandstrand ligger to minutters gang fra hotellet, så man selv kan vælge, om solen skal nydes med sand mellem tæerne eller med poolbaren inden for rækkevidde. Derudover rummer Grand Hermitage standard-luksusfaciliteter som en gigantisk spa samt en stor indendørs pool.

Minus
Træerne, der omkranser hotellet, burde beskæres i højden, så man fik havudsigt fra flere af de nedre etager.

Pris
Fra 400 kr.

Læs også: Check-in: Storbysmart og afslappet