Check-in: Lough Erne Resort

I Nordirland ligger et nyt hotel med gammel charme. Kom med bag facaden på hotellet, der imponerer med sin eventyrlige atmosfære.

Hotellet har 120 værelser, hvor de 25 er i 2- eller 3-værelses tårne med spir langs med flodbredden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik Dreboldt

Første indtryk
Lakeland County i det vestlige Nordirland ligger midt i den overvældende natur lidt udenfor provinsbyen Enskillen. Her, på en halvø mellem Castle Hume Lough og Lower Lough Erne, ligger Lough Erne Resort. Først åbnet i 2007, men med en forbløffende »old world« charme.

Ofte ender disse forsøg med nybyggerier i 1700-tals stil i en kitschet omgang plastic-fantastic, men materialerne og håndværket her er af den ypperste kvalitet. Med ild i kaminen og truende regnskyer hængende over søen udenfor havedørene er det så tæt på essensen af hygge, som jeg nogensinde har været på et hotel. Man får instinktivt lyst til en kop te eller en af hotellet 101 irske whiskies.

Værelserne
Hotellet har 120 værelser, hvor de 25 er i 2- eller 3-værelses tårne med spir langs med flodbredden. Vores værelse er i hovedbygningen og har udsigt over Castle Hume Lough og 1. hul på »The Faldo Course«, som er en af hotellets to golfbaner, og en bane udarbejdet i samarbejde med golflegenden Nick Faldo. The International Herald Tribune er naturligvis at finde på dørmåtten om morgenen, ligesom der ligger chokolader på hovedpuden, og sengen er redt op, da vi kommer op efter middagen.

Mad og drikke
The Catalina Restaurant har vundet priser for at være en af Nordirlands bedste restauranter, og der er heller ikke en finger at sætte på madoplevelsen. The Loughside Bar & Grill byder på en mere afslappet atmosfære, med store bøffer og en fremragende udsigt til golfbanen.Hotelbaren hedder Blaney bar og er hjemsted for samlingen på 101 irske whiskier, mens  The Garden Hall med sin store kamin er perfekt til five o’clock tea. 

Særligt
The Faldo Championship Course er hotellets største attraktion for det golfspillende publikum. En sublim bane, der er trimmet og velholdt efter de stolteste britiske traditioner. Den måler 7,167 yards og er en Par 72 bane. På 14 af hullerne skal man tage højde for de evigt nærværende søer, og greenen på hul 10 ligger på »Emerald Island« og har vand på tre sider. Så chipping-teknikken skal sidde lige i skabet.

Plus
Naturen, auraen af gammeldags charme, og de fabelagtige forhold for det golfspillende publikum.

Minus
Hotellet ligger to timers kørsel frau Dublin og halvanden times kørsel fra Belfast – hvis trafikken er god.

Læs også: Check-in: Amandari