Check-in: Les artisanales en Provence

Ren idyl og god smag, langt væk fra alfarvej i Opède le-Vieux.

Der serveres baguettes og sandkage – og naturligvis hjemmelavet marmelade i alle mulige smagsafskygninger fra appelsin over figner til brombær og hindbær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jacob Wendt Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
I dag får man ofte det første indtryk af et sted via en søgning på nettet, og det lød da også meget godt med hjemmelavet marmelade i lange baner, frokostrestaurant i baghaven og kun ét værelse. Men var stedet mon for lille og måske en smule skummelt dér langt væk fra alfarvej i Opède le-Vieux? Al tvivl blev hurtigt fejet til side af ren idyl og god smag. Les artisanales de Provence er meget mere end et chambre d’hôte (Bed & Breakfast). Det er faktisk en lille madvirksomhed, hvor far og datter laver egnsretter til køkkenets frokostrestaurant og producerer madvarer til den lille gårdbutik.

Værelserne
Værelset er fint, stort og rent. Badeværelset er i den Provence-stil, som også mange danskere har indrettet i derhjemme, med lyse stenfliser på størrelse med gammeldags ølbrikker. Lige uden for værelset, der ligger på førstesalen i huset, er der også et lille bord med to stole, hvor man kan spise morgenmad indendørs, hvis der skulle mangle sol udenfor.

Mad og drikke
Morgenmaden er fremragende. Der serveres baguettes  og sandkage – og naturligvis hjemmelavet marmelade i alle mulige smagsafskygninger fra appelsin over figner til brombær og hindbær. Der er naturligvis kaffe til med lige så mange refills, man kan få sig selv til at bede om, og rigelige mængder friskpresset appelsinjuice. Og den er kold! Det er godt gået. Tag morgenmaden ret tidligt, så I igen er sultne til frokost, hvor far og datter tryller i det lille gårdkøkken. Her blander de italienske og franske retter, fordi den gamle far oprindelig er fra Italien. På menukortet er der for eksempel speciale i bruschettaer i diverse afskygninger. Jeg blev advaret mod både at bestille en bruschetta til forret og pasta med flødesauce og skinke som hovedret. Og jeg burde have lyttet til værterne, for kors, hvor var der meget mad. Meget god mad. Og så fik vi lige en blommebrændevin på husets regning for at komme i gang. Selv om vi var i september, var der fem fyldte borde klokken 13, så frokostrestauranten har et godt ry langt ud over deres Bed & Breakfast-aktiviteter.

Særligt
Når man er på ferie et lille sted er der færre ting, man kan blive forstyrret af. Værterne forstår at holde sig i baggrunden, men samtidig være overmåde venlige, hvis man spørger om noget. For eksempel om man måtte låne deres wi-fi. Gammelfar fiskede fluks sin iPhone op af lommen og gav os koden. Og så kan bliver udsigten over oliven- og vinmarker næppe mere idyllisk.

Plus

En pris i omegnen af 500 kroner for en overnatning til to personer med morgenmad er et decideret røverkøb. Omkring Nice koster det rask væk omkring 50 procent mere, end hvis man bevæger sig lidt længere ud på landet.

Minus

Hvis der er noget minus, så er det, at Opède le-Vieux ligger en smule fra alfarvej.

Læs også: 5 farverige sider af Toulouse