Check-in: Le Parker Medidien

Med et vue over Central Park er der altid noget og nogen at se på på dette overdådige hotel i New York.

Foto: PR

Første indtryk
Lyse skinnende marmorgulve, lyse sandstenssøjler og – buer. Rummelighed og format over den meget store lobby med concierge- og receptionsdiske i kirsebærtræ og et kæmpe moderne kunstværk på hver væg. Ventestole i sort skind og stål med glasborde. Et grandiost, italiensk inspireret, men også cool look.

Herfra ser man videre ind i hotellets berømte bar »Knave«. Navnet er skabt af ordet »nave«, der betyder kirkeskib, hvilket rummet også ligner: Aflangt, højloftet og adskilt fra hallen med en snirklet smedejernsport. Her er rigt dekorerede hvælvede lofter, vinrøde møbler og vægspejle i to etagers højde, der gengiver de tunge lysekroner og metervis af velourgardiner i en uendelighed.

Om aftenen sætter levende lys i samlet flok, på et jernstativ, prikken over det katolske kirkelook. I modsat retning trækker jazz- og bluesmusik, cocktails og godt med liv, for baren fungerer som ekstra hotelindgang, så her er altid noget og nogen at se på.

Værelserne
Alle værelser er i samme ret neutrale stil, men varierer i størrelse og ikke mindst udsigt: Sydsiden har masser af bygninger at se på, mens de værelser, der vender mod nord, har et storslået vue over Central Park, når du er oppe over de nederste 25 etager. Der findes juniorsuiter uden parkudsigt, men med mindre du har brug for pladsen, anbefales det at vælge mindre værelser med udsigt, frem for de større uden. Det gør en kæmpe forskel for stemningen!

Der er pæne sten-badeværelser, dog uden vinduer, men med badekåber, så man kan gå direkte op til poolen, iført badetøj. Nogle af de store værelser har desuden så stor en glasbrusekabine, at man snildt kan være et par stykker om at vaske hår.
Farverne er noget tunge, men er ved at blive frisket op, og skulle stå klar til vinter i en lettere version, inklusiv nye fladskærme.

Mad og drikke
For enden af en smal passage bag receptionen lyser en lille neonburger op som hemmeligt tegn om, at hotellets burgerbix gemmer sig om hjørnet. Den siges at høre til byens bedste, takket være god kødkvalitet og djærv stegning. Kort tager de ikke, der er graffiti på væggene, menuen er kradset ned på papstykker og burgerne langes ud i papir. Biksen er blevet insted for de lokale, så påregn en heftig kø – og livlig stemning - ved middagstid.

Morgenmadsrestaurant Norma´s er helt anderledes raffineret med tjenere i sort/hvidt, italiensk stentøjsservice, friskpresset juice og fancy versioner af amerikanske klassikere som pandekager, Egg Benedict og omelet.  Et shot jordbærsmoothie serveres som velkomst, og retterne er gode og rigelige. Bestil bord, især i weekenden, hvor New Yorkerne mødes til brunch.
Et tip: Falder du for frensh toast med bær og ahornsirup, så bestil endelig ikke mere - den er kæmpe.

Særligt
Der er tv i elevatoren med Tom & Jerry, Chaplin film og optagelser fra gamle jazzsessions. Man kører jævnligt for langt af samme grund, og må tage en tur mere. En anden lun feature er den britisk inspirerede barbershop i hallen, med gammeldags herrebarbering og -klipning til rimelige priser.

Plus
Hotellet ligger blot to gader fra Central Parks sydende, så man befinder sig i epicentret for både kultur, show, shopping og frisk luft i parken. Desuden har den lille pool på 42. etage fantastisk udsigt over Central Park og omgivelser.

Minus
Fitnesscenteret i underetagen er stort, veludstyret, men ret kedsommeligt. Det er i kø til en større opgradering, og forventes klar omkring nytår, så tag hellere en joggingtur i Central Park. Desuden bør man styre udenom værelser på de nederste etager, hvor udsigten er by-agtig på den kedelige måde.

Læs også: 5 hotte hoteller i N.Y.