Check-in: Kærlighed til kunst med kant

Det labre hotel i hjertet af Londons teaterdistrikt er som et landsted med cool kant og masser af spændende kunst, skabt af over 20 malere, billedhuggere og skulptører.

Sort, gul og glad er lobbyen med et stort kunstværk i midten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Susser Feit
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk

Et snehvidt Londonhus med kulsort smedejernsgelænder og en glad dørmand, der viser dig ind i den knaldgule og sorte lobby, domineret af en bronze søko i naturlig størrelse. Den er skabt af australske Dennis Nona, og afslører, sammen med malerier af engelske John Virtue, at stedet her er ligeså meget galleri som hotel.

Læs også: Check-in: Kunst-hotel i Köln

Kunstnere fra hele verden kan opleves overalt på hotellet, hvor der løbende byttes kunst ud i lobbyen, så også stamgæster får friske oplevelser. 

Hallen er på én gang hvinende smart, med klassiske møbler i en ny citron-fortolkning, og hyggelig, fordi siddegrupperne udpræget indbyder til, at man slår sig ned. 

Loungen fortsætter over i biblioteket, hvor rødvin og andet står fremme.

Man forsyner sig, som var man på weekend på sit landsted (men noterer dog navn og værelse) og slår sig ned ved pejsen eller det antikke skakbord.

Rummet har smukke trægulve og blå kinesiske krukker i trængsel foran et stort moderne maleri af Sandra Blow og gamle bøger i reolerne adskilt af lysende neonblokke for hver litteraturgruppe.

Rummet oplyses af noget, der ligner selvlysende andeæg – og levende lys om aftenen. Perfekt til en drink efter teatertid. 

Værelserne

Se efter ginen. Rank og smuk står den på hvert eneste værelse som mood-board for materialer og farver. For skønt alle værelser har kunst og en kombination af moderne og antikt som fællesnævner, er stemningen forskellig.

Nogle værelser er feminine lyse, andre har en kraftig syren/cyklamen kombination for de friske og andre igen er landstedsagtige, men altid med kunst som stemningsskaber. 

På værelse 100 er ginen betrukket med sand- og støvet grøn uld og bærer et knyttet sejlgarnsbælte.

Her er enkelte antikviteter og shabby chick møbler i kombination med en sofa i netop samme farvetone af uld i patchwork effekt. Chatol med en samling kønne gamle bøger og på væggene smukke stoffer mellem plexiglas. Og en collage af tryk, forestillende henholdsvis strandfugle og hunde i ensfarvet silhuet. Det lyder besynderligt, men Kit Kemp, der står for indretningen og ejer hotellet med sin mand, er begavet med stensikker sans for interiørdesign. 

Mad og drikke

Køkkenet er moderne britisk-europæisk og tilbyder desuden klassisk Afternoon Tea.

Om morgenen er buffeten anrettet på et fransk langbord: Frisk og tørret frugt, juices som vandmelon-granatæble, varme retter som pocheret æg på laks med hollandaise. Her er mandel- og soyamælk og en kurvfuld brød og kager, bagt uden hvedemel til de, der ønsker glutenfri kost eller har allergi.

Bor man ikke på hotellet, kan man jo se det an med en teatermenu før eller efter aftenens shows. 

Særligt

Lige under receptionen ligger poolen med lysinstallationer i de vildeste farver og sofagrupper i sølvskind samt zink-bar som ekstrem kontrast til franske havemøbler og gulve af egetræ.

En anden feature er ejernes hundepassion. Især deres King Charles Spaniel, Brumus, som gik til de evige hundemarker sidste år, men der hænger den sødeste stregtegning af ham bag hjørnebordet i restauranten, der bærer hans navn.

Han er svær at stå for! Bag på alle de musegrå retrostole i restauranten er der indvævet silhuetter af hunde– det ser tjekket ud. 

Plus

Hotellet ligger perfekt. Især hvis man har billetter til Haymarket Theatre Royal eller His Majestys Theatre, hvor de uophørligt opfører musicalen »Phantom of the Opera«. 

Desuden er de mange gennemtænkte detaljer et plus: De bolsjestribede blyanter, de rundhåndede lavendelposer i klædeskabet og badeprodukterne, kreeret specielt for Kit Kemp af det eksklusive parfumehus Miller Harris, »Marche au Foin«.

Minus

Der er optændingsforbud på nogle af de værelser, der ellers er velsignet med en åben pejs. Fordi bygningen er fredet. Forståeligt, men rigtig ærgerligt, når man nu endelig har et værelse med ægte London pejs. 

Læs også: