Check-in: Jungle og strand på samme ferie

I det lille land Belize kan du opleve frodig regnskov og meterbrede sandstrande på luksuriøse hoteller.

Den store pool med havudsigt på Almond Beach Belize. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Grønne småbjerge løfter sig i horisonten (ét af dem ligner angiveligt en sovende kæmpe), tamme ænder vralter stille rundt på stierne, og en flod slynger sig forbi for enden af en stor have. 
Det er som at blive spurgt: hvis du var i en øde jungle og måtte tage 40 ting med, hvad ville du så vælge? Her er ingenting, men stadig alt, du har brug for, og det er charmen.
Kontrasten er enorm, når man efter halvanden times kørsel ankommer på Almond Beach-resortet ved den lille fiskerby Hopkins: en meterbred sandstrand lægger sig op ad det dybblå Caribiske Hav. Det er afslapning i yderste potens. Selv sandkornene, der er lige en smule større end de danske, virker til at klistre mindre til kroppen end derhjemme.

Værelserne
På Sleeping Giant er de små, spanskinspirerede huse, casitas, den bedste handel med en lækker altan, der er vendt mod junglen. På Almond Beach er værelserne ligeledes store og et godt sted at nyde udsigten til Det Caribiske Hav med en hjemmebrygget kop kaffe fra kaffemaskinen, der kommer med en pose af Belizes ufatteligt gode kaffe.

Mad og drikke
På menukortet er en god blanding af belizianske, amerikanske og efter sigende sågar canadiske retter, hvad det så end er? Har man lyst til lokal mad, er der klassiske ris/bønner/kød-kombinationer; har man lyst til det internationale er der frisk seafood og pastaretter; har man lyst til sleazy-hvid-turist-på-tur-mad er der burgere og nachos. Sleeping Giant serverer en lækker tre-retters menu for cirka 120 kr.

Særligt
Belize er trods sine blot 320.000 indbyggere et af verdens mest multikulturelle samfund. Derfor kan du – også på Sleeping Giant og Almond Beach – tale både engelsk og spansk med personalet. Eller kreolsk for den sags skyld.

Plus 
De udbudte udflugtsture er exceptionelt gode til en fornuftig pris. Derudover er mange faciliteter frit til rådighed – lige fra guidede ture, mountainbikes og bordtennisbord i junglen til kajakker med glasbund, sejlbåde og snorkeludstyr ved stranden

Minus
Badeværelsesvæggen i de spanske casitas på Sleeping Giant går ikke helt op til loftet – eventuelle lyde og lugte kan altså sprede sig frit derfra. På Almond Beach kan man risikere at få et værelse med udluftningsanlægget placeret lige ved sengevinduet.

Pris
For to personer: fra 1.100 kr. pr. nat i lavsæsonen (16. april-21. december) til 13.000 kr. for en all-inclusive-pakke med syv overnatninger (tre på Sleeping Giant) og to ture inkluderet.

Se også: 3 hoteller, der er konger værdige