Check in: Jebal Ali Golf Resort & Spa

Das på Dubais strande eller vær aktiv på golfbanen og hesteryggen. Jebal Ali Golf Resort & Spa i De Forenede Arabiske Emirater tilbyder noget til enhver smag.

Jebal Ali Golf Resort & Spa. Påfuglene har været et vartegn for resortet siden åbningen for 30 år siden. I dag er her cirka 200 af dem. Foto: Scandpix Fold sammen
Læs mere

Første indtryk
»Beware of peacocks«, pas på påfugle, står der advarende på et skilt, efter vi er kørt gennem porten ind til resortet. Vi må kun køre 20 kilometer i timen - med god grund, for få øjeblikke senere er vi lige ved at torpedere et af de smukke dyr i et sving. Påfuglene har været et vartegn for resortet siden åbningen for 30 år siden. I dag er her cirka 200 af dem.

Heldigvis slipper både fugl og taxa uden ridser, og vi ankommer sikkert til hovedindgangen, hvor fire ansatte samt en sikkerhedsvagt er klar til at tage imod os. Det 5-stjernede resort består af to hoteller; Jebel Ali Hotel, som vi bor på, og det lidt mere luksuriøse Palm Tree Court & Spa.  

Værelserne
Der er i alt 260 værelser i Jebal Ali Hotel. Standardrummene på 30 kvadratmeter indeholder udover senge to tunge lænestole, et lille bord, TV samt et skrivebord med stol.

Desuden er der en (meget) lille altan og et fint badeværelse med badekar og brus. Vil man have lidt mere plads, kan en opgradering anbefales - det giver et separat soveværelse med skrivebord og lænestole, og en stue med sofa og et rundt spisebord. Dog bliver altanen ikke større.

Mad og drikke
Resortet byder på 12 forskellige restauranter og barer. Ibn Majed er den største restaurant og ligger i hotellets lobby. Her er der om morgenen fire forskellige buffetborde med hvert sit tema - brød/kage, frugter, mælkeprodukter og varmt - mens kokke om aftenen står klar til at skære og stege ens kød, efter man har valgt det ved kødbuffeten.

Hver aften har også sit eget tema, f.eks. arabiske retter eller fisk. Skal det være mere uformelt, ligger en sportscafe i en bygning ved siden af, ligesom man i baren Captain’s kan nyde en kold drink udendørs helt nede ved strandkanten.

Særligt
Der er masser af 5-stjernede hoteller i Dubai. Dette udmærker sig ved at være et resort, hvor det er muligt at dyrke en lang række aktiviteter, bl.a. hesteridning, skydning, tennis, vandski og golf på resortets egen glimrende 9-hullers bane.

Plus 
Afslappet atmosfære, beliggenheden lige ved stranden – og så det utal af aktiviteter, man kan tage del i.

Minus
Tja, der kan vel altid findes en sten i skoen. Altanerne kunne godt være større, og så ligger resortet knap 45 minutter fra lufthavnen og et stykke uden for Dubais centrum.