Check-in: Indånd historiens vingesus i Serbien

Utallige statsoverhoveder og berømtheder har slået deres folder på det historiske Metropol Palace i Beograd, der trods en omfattende renovering har beholdt sin historiske aura.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Den store lyse betonbygning lyser op som et eksempel på den tidligere fremherskende byggestil i Østeuropa, da vi kører op foran hotellet. Marmor-frontpartiet samt statuen udført af kunstneren Petar Palavicini giver dog også et hint om den eksklusitivet og elegance, der venter os indenfor.

Værelserne
Hotellets 239 værelser og suiter er udstyret med mørke trævægge og store tunge møbler af god kvalitet. Alle suiter samt en række af værelserne vender ud mod den smukke Tasmajdan-park, mens de resterende værelser vender ud mod den travle boulevard Kralja Aleksandra.

Mad & drikke
Metropol Palace har lige siden åbningen i 1957 været kendt for sit formidable køkken. Udover at servicere de mange kendte og ukendte gæster gennem årene har hotelkøkkenet leveret mad til en stribe statsmiddage, der er blevet afholdt andetsteds i byen. Maden er stadig fremragende i hotelrestauranten, der under ledelse af den nuværende køkkenchef Christoforos Peskias har vundet flere priser.

Særligt
Metropol Palace er et af de mest berømte hoteller på Balkan, og det var i store dele af den kolde krig mødestedet for prominente politikere. Her i det nu hedengangne alliancefri Jugoslavien mødtes talrige statsoverhoveder til fortrolige samtaler. Metropol Palace var i årtier landets førende hotel, og udover præsidenter og kongelige boede mange andre udenlandske berømtheder her under besøg i Jugoslavien – i flæng kan nævnes Sophia Loren, Elizabeth Taylor, Jack Nicholson, Neil Armstrong, Che Guevara og Robert de Niro. Som gæst i dag sidder man og ønsker, at hotellets vægge kunne tale, for så var der mangen en spændende historie at lytte til.

Plus
Metropol Palace ligger centralt i Beograd, og derudover blev det totalrenoveret indvendigt i 2012. Hotellet har dog bibeholdt sin historiske aura og er en blanding af nyrenoveret luksus og nostalgisk charme, hvor man stadig fornemmer fortidens vingesus. Hotellet er et vartegn i Beograd og er fredet af det serbiske institut for kulturel bevarelse. Derfor blev den udvendige side af hotellet blot shinet up og ikke forandret under renoveringen.

Minus
Hvis man åbner vinduet, kan der være trafikstøj på de værelser, der vender ud mod gaden.

Pris
Priserne starter ved 1.050 kr. per nat for et enkeltværelse med morgenmad.