Check-in: Hotel Spannort

Frisk og indbydende hotel i Schweiz holder den klassiske alpestil i hævd.

Foto: Susser Feit

Første indtryk
Når man først har hittet ud af, at indgangen fra hovedgaden fører lige ind til hotellets storartede restaurant, mens receptionen ligger puttet væk, oppe på første sal, falder der ro på tingene. Op ad trappen eller med elevator til den tjekkede og samtidig hyggelige lounge, der gør det ud for mødested, café og reception i én og samme mundfuld, i bedste boutiquehotel-stil.

Den er hjertet i hotellet og smagfuldt indrettet med smukke grå stengulve, lækre uldplaider, magelige slappe-af-møbler og drivtømmer fra floden uden for byen som det dekorative element. Alt er holdt i farverne fra de rensdyrskind, der hygger på gulvene, her og der. De smukke sand-, grå- og mokkabrune nuancer er lækre og stilfulde sammen.
Til gengæld er her ikke så meget som skyggen af et kukur ...

Værelserne
Mens lounge, café, trapper og morgenmadsrestaurant synger på nye toner, holder værelserne den klassiske alpestil i hævd. »Som det stykke kulturhistorie, de er,« ifølge Stefan, den unge hotellier. Her er masser af lyst træ, både i lofterne og som høje paneler og døre, fint udskåret med mønstre, fyldninger og snirkler. Lamper i smedejernskæder og sligt. Rigtig alpeagtigt, men frisk og indbydende. Og rent. Også på de udmærkede, men helt enkle badeværelser.

Der er rigeligt plads i garderoben. Super, hvis man er på skiferie, hvor udstyret fylder så skrækkelig meget. Mange værelser har fine balkoner med kik til livet i Engelbergs lille hovedgade. Så hvis du gerne vil have ro hele natten, så bed lige om et værelse mod bagsiden.

Mad og drikke
Chefkokken er fra Alsace, flyttede til Tyskland og giftede sig med en østriger, inden han slog sig ned i Engelberg. Dette national-sammensurium har udmøntet sig i et tip-top køkken, og hotelrestauranten nupper gourmetprisen her i Engelberg, hvor der er mange gode spisesteder.

Det er schweizisk mad med et innovativt touch. Men ikke fjantet. Friske råvarer af høj kvalitet er hjørnestenen, og helst lokale: Dessert-ostene er fra en alpebonde lidt oppe ad bjerget, og øllet brygges nede i klosteret. Dertil har kokken hentet lidt gode vine hjem fra sit Alsace.

Steaks er de stærke til, og man er ikke gourmet-fedtede med portionerne. Det er en skisports-, vandre-, golf og klatreby, så de ved, at folk sætter sig til bords med en god appetit.

Særligt
Engelbergs historie er funderet på klosteret fra 1120. Hotellet har derfor bedt klostersnedkeren lave dørene til morgenmadsrestauranten og mødelokalet, der i øvrigt ser rigtig fint ud, lige ved loungen. Og til restaurantens toiletter, hvor dørene er todelte og svinger op som til små klosterceller. Disse lokal-traditionelle indslag harmonerer smukt med den enkle, lidt skandinaviske stil.

Plus
Hotellet er trestjernet, hvilket stemmer med den faktuelle vurdering af faciliteter. Men den svenske værtsfamilie, der er flyttet til Engelberg for at finde nye udfordringer i livet, lægger så megen omhu og personlighed i driften, at opholdet fremstår på et højere niveau. Det gælder service, attention på charmerende detaljer og ikke mindst køkkenet. 

Minus
Er man på ski- eller vandreferie, ligger hotellet hverken tæt på pister eller lifter. Men det er der nu ikke rigtig nogen af byens hoteller, der gør, undtagen et enkelt, helt oppe på bjerget. Man tager en gratis bus, der cruiser gennem byen til de kabinelifter, der går op i terrænet. Eller går derhen på ca. ti minutter. Overkommeligt, medmindre man har helt små børn og deres ski med.

Læs også: Her er verdens dyreste hotel-byer