Check-in: Hotel Palazzo Quaranta

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Under de store parasoller uden for Hotel Palazzo Quaranta sidder gæster og lokale og drikker espresso eller nyder et glas kølig lokal lambrusco. Hotellet ligger ved torvet i den lille norditalienske landsby Isola Dovarese.

Det rektankulære brostensbelagte torv er langt større og mere pompøst, end man kunne forvente det i en by med blot 1.200 indbyggere. Men man sagtens kan få ro, når man træder inden for hotellets glasdøre. Vil man være helt i fred, kan man gå direkte til hotellets idylliske gårdhave. Her henter kokkene også krydderurter til køkkenet, der blandt andet byder på masser af fisk fra floden Po og andre lokale specialiteter.

Går man efter noget endnu mere eksklusivt, ligger en af verdens bedste restauranter, dal Pescatore, der har tre Michelinstjerner, blot et kvarters kørsel fra hotellet.

Værelserne
Otte værelser er der i alt på det lille hotel, varierende fra et par enkeltværelser til store suiter. Alle værelser er rummelige og autentisk indrettet i italiensk landstil. De fleste værelser vender ud mod Isola Dovareses smukke torv, og flere har altan. Alle har aircondition, minibar, fladskærm og wi-fi.

Mad & drikke
Hotellets restaurant er et glimrende spisested. Særligt udvalget af antipasti, der bl.a tæller friterede salvieblade, imponerer, ligesom en lokal ret som stør fra Po-floden i en sursød sovs er anbefalelsesværdig. Den ældre karismatiske indehaver, Maurizio Malaggi, er selv på gulvet og fortæller gerne om de lokale specialiteter og hotellets historie på et lidt prøvende engelsk.

Det er også muligt at få et kig i hans vinkælder, der udover områdets speciale, lambrusco, rummer et stort udvalg af bedre italienske vine.

Særligt
Hotellets beskedne størrelse gør, at man føler, man er på privat besøg. En fornemmelse, der styrkes af indehavernes familiære tilgang til gæsterne. Palazzo Quaranta har tilhørt Malaggi-familien siden midten af 1980erne, og familien har været i restaurantionsbranchen i over 40 år, så de ved, hvad der virker.   

Plus
Badeværelserne er store og lyse, og som en særlig finesse er bruseren i flere af rummene som et vandfald, hvor vandet falder ned fra en glasplade.

Minus
Sengene er i flere af rummene temmelig korte. Er man over 1 meter og 85, kan det være et problem.

Pris
Omkring 2.000 kr. per nat for en suite for to, men det er også muligt at få et enkeltværelse billigere.

Info
www.palazzoquaranta.it

Læs også: Sådan scorer du en hotel upgrade