Check-in: Hotel Nord-Pinus

Efter bedste marokkanske tradition skilter man ikke meget med, hvad der gemmer sig inde bagved den hvide grovpudsede væg i Tanger i det nordlige Marokko.

Foto: Nina Mouritzen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Allerede ude på de toppede brosten på Rue Riad Sultan fornemmer vi den gennemførte stil med det imponerende indgangsparti af sten omkring hoveddøren på den hvide grovpudsede væg. I bedste marokkanske tradition skilter man ikke meget med, hvad der gemmer sig inde bagved.

Hotellets og restaurantens navn er håndmalet diskret i øjenhøjde – men så snart den tunge dør åbner sig, er det som at træde ind i et Matisse-maleri med pittoreske finger-philodendron i høje lyse potter som grafisk kontrast til okkerfarvede vægge, som brydes af spidse, hvide portugisiske buer, der leder ud til den flisebelagte gård med et stort antikt spisebord i midten.

Værelserne
Fordi huset er højt og smalt, har de fleste af værelserne havudsigt. De fire af dem kategoriseres som suiter, og det sidste, Nilaya, som dobbeltværelse. De har hver sit navn og er individuelt indrettede med smedejerns- og messingsenge, et enkelt har himmelseng, og der er redt op med sprødt, hvidt bomuldslinned og antikke silketæpper fra Indien.

Den største og dyreste suite er Ocean View – og det er lige hvad den har: gennem nøglehuls-formede vinduer har man en betagende udsigt, og når lyset bliver for skapt udenfor, kan man lukke det ude med træ-skodder. Stilen holder hele vejen ud på badeværelset, som er en katedral af det smukkeste mørke flisearbejde og hvide retro-håndvaske. Det trækker ikke ned, at der er produkter fra L’Occitane til at soignere sig med. Alle værelser har WiFi, fladskærme og dvd-afspillere, og riad’en huser et stort bibliotek med alle tænkelige film.

Mad og drikke
Restauranten er åben for alle, og den er rendyrket marokkansk i sin indretning med okkerfarvede vægge dekoreret med sepiafarvede kunstfotografier, sort-hvidt flisegulv og enkle, farverige glasmosaikker i de franske døre og de runde vinduer. Vi bliver bænket omkring små, traditionelle støbejernsborde, enten på polstrede, flot udskårne træstole eller madras-lignende langbænke med paprikarøde tekstiler. Om aftenen, når mørket falder på, og lyset tændes i de gule art deco-lysekroner og stearinlysene i de mange messingstager, er der en magisk stemning.

Særligt
Hôtel Nord-Pinus ligger på det højste punkt i Tangers medina, på resterne af en gammel portugisisk fæstning, med udsigt over Middelhavet og den spanske kyst. Hotellet er på kort tid blevet et naturligt samlingspunkt for velbeslåede bohemer, som kommer flyvende fra Malaga, Paris og London eller sejlende med færge fra Sydspanien via Algeciras og Tarifa. Den franske hotelier og ejer, Anne Igou, har levet sine indretnings-visioner ud om et lille lækkert hotel uden at forfalde til alle klichéerne.

Interiøret i Nord-Pinus bærer ikke kun præg af marokkansk kultur, men er også en blanding af mellemøstlige antikviteter, møbler fra 1930erne og 40erne, litografier, billeder af modefotografen Peter Lindbergh, lamper af David Hicks og de smukkeste nordafrikanske tekstiler. En lysekrone fra en moské i Syrien deler rum med en læderstol af Jacques Adnet, et Braque-litografi og en globus fra Rajasthan, og overalt er der Fez-mønstrede klinker.

Plus
Intet slår tagterrassen, og den er et tilløbsstykke nærmest døgnet rundt. Mange kommer udefra for at kunne sole sig lidt mere afklædt, end det er muligt andre steder i og omkring Tanger, på solsenge i træ eller i orange flagermus-stole i lærred. Det er også et populært sted at komme og få en drink, lidt mad og lytte til levende musik om aftenen, mens mørket falder på, og de tusindvis af lys tændes over hele havnebyen. Man kan også leje hele riad’en (9-14 personer) for 300 euro pr. person om dagen, med fuldpension og guidede ture i Tanger.

Minus
Menuen er fastlagt, enten som frokost eller middag, og består af tre retter baseret på sæsonen’s udvalg. Det er traditionelle marokkanske retter, og restauranten lever ikke helt op til selve hotellet og værelsernes høje standard. Til gengæld koster maden kun 20-40 euro.

Læs også: Verdens mest undervurderede rejsemål