Check-in: Hotel Mozart

På tagterrassen kan man nyde cocktails med udsigt til Roms tage og tårne, og så ligger hotellet kun få minutters rask gang fra Den Spanske Trappe.

Tagterrassen på Hotel Mozart er sød og romantisk med to niveauer, citrontræer og vue til Roms tage og tårne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Susser Feit
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
»Kan det være her?« grunder man, når taxaen hopper mellem parkerede romerske scootere og slentrende romere i den smalle gade i hjertet af byen. Men det er det skam, og over for et par smarte butikker dukker indgangen op med et slidt rødt tæppe.

Døren er flankeret af mandshøje og tæt blomstrende røde kamelia i store krukker. Begge dele i en kategori, der ville kræve en seriøs samtale med bankrådgiveren, hvis man skulle købe dem i det hjemlige havecenter. Inde i receptionen er der stengulve, et smukt gammelt chatol og en skål med små bolsjer i fint italiensk pastelmønstret papir på disken.

Sidstnævnte er næppe et væsentligt valgkriterium for ret mange over seks år, men illustrerer glimrende den autentiske stemning, der præger stedet. Man er landet i Rom. Luksuriøst er her ikke, men rigtig hyggeligt med ild i kaminen i baren og glimrende dobbeltværelser.

Værelserne
Der er 56 værelser fra bittesmå til pænt store. Et par af dem er suiter med egen balkon. Stilen er enkel romersk med fin, men lidt spartansk møblering. Sengene er ok, og der er, hvad man skal bruge. Også vinduer med romantiske træskodder og en fancy elkedel med te og Nescafé.

Alle værelser har brus og enkelte har kar, men det er ikke schweizisk omhu med sanitære installationer, der præger romerske hoteller. Et par sprækker i fugningen hist og pist må man leve med. Til gengæld er sæben italiensk og dejlig, gardinerne nydelige – og rengøringen udmærket. Og alle gæster, uanset værelse, kan nyde aftenen på hotellets smukke tagterrasse.

Mad og drikke
Hotellets bar, der mest bruges af gæsterne, fordi den ligger på 1. sal, har småretter og en daglig middagsmenu. Men stedet er mest at betragte som B&B med en dejlig morgenmadsbuffet i den lyse vindruegrønne stue med blomstermalerier i romantisk, florentinsk stil.

Også her er vi i Rom for alle pengene: Marmorkage, æblekage, sandkage og let bagværk fylder væsentlig mere end groft brød på buffeten. Men der er også æg, ost og yoghurt. Og små lette lune croissanter, skinkequiche og kander, som man fylder med sin varme kaffe og ditto mælk. Sørg for at kapre et bord ved gulv-til-loft vinduerne, hvor man sidder lige så smukt med kik ned til den lille gade, mens morgen bliver til dag, og byens lyde kravler ind ad de åbne vinduer.

Særligt
Vil man et niveau op i klasse, ligger søsterhotellet Vivaldi 20 meter derfra. Her er mere ståhej fra gaden, men værelserne er lækre, og en god sjat mere trendy. Familier kan vælge lejlighederne med plads til seks mand høj, kaldet Elite Appartements. Det er 150 meter fra Hotel Mozart, hvor man spiser morgenmaden. Meget velfungerende, fortalte en engelske familie komplet med svigerbørn og baby, der netop testede modellen af.

Plus
Tagterrassen på Hotel Mozart er sød og romantisk med to niveauer, citrontræer og vue til Roms tage og tårne. I juli og august, hvor italienerne mener, at temperaturen er tålelig til at sidde udenfor i natten, er baren åben heroppe hver aften. Til cocktails i den lune nat. Vi nordboere ville med fornøjelse sidde ude fra april, og det er man også meget velkommen til – dog uden servering.

Men så svært er det jo ikke at tage en flaske champagne med op. Og så er beliggenheden prima: Du bor roligt, og har shoppinggaden Via dei Condotti rundt om hjørnet, få minutters rask gang fra Den Spanske Trappe.

Minus
Enkeltværelser er virkelig små. Og det er brusenichen i dem også. I en grad, så forhænget truer med at klaske ind til kroppen. Hotellet er i færd med at opgradere til gode glasbrusenicher, men det er ikke overalt i de gamle bygninger, det kan lade sig gøre. Så check lige badeværelset ud, inden I slår til.