Check-in: Hôtel Mont Blanc

Kom med bag facaden på hotellet med historisk stemning i ægte alpestil.

Lobbyen –også kaldet »The Library« – er et fint sted at slappe af efter en tur ude i vinterkulden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Det emmer af historie og intimitet, når man træder ind i Mont-Blancs bjælkelobby på den centrale Place de l’Eglise. Hotellet tilhører Cibuet-familien, hvis matriark, Cécile Cibuet, har udgivet bøger om indretning, og alt er derfor nøje gennemtænkt. Fra de bløde sofaer og klanternede tekstiler, der findes i alle værelser, til den østrigske alpestil, hvor væggene har inskriptioner af Cocteau, der har været én af stamgæsterne. En mosaik af den berømte kunstner findes således i restaurantens lounge, der er et populært sted i afterskitimerne.

Værelserne
Der findes 40 værelser, hvoraf de 12 har balkon ud mod den centrale plads. De mest luksuriøse har et stort badekar og lille stue. De mindste værelser er på 20 m2, plus balkon.

Mad & drikke
»Les enfants Terribles« hedder hotellets restaurant, der engang var kendt for sit dekadente natteliv og transvestitter. Maden er raffineret brasserimad, fra grillet fisk til kødretter, inklusiv den pebersteak, som var Cocteaus livret. Mange kommer også for at tage en drink i loungen, eller drikke te og spise kage i hotellets salon på den modsatte side.

Særligt
Mont Blanc ligger midt i smørhullet i Megève og dermed i det område, hvor forretninger, restauranter og gallerier ligger som perler på en snor. Der er en udendørs iskøjtebane, og få skridt fra hotellet ligger desuden én af de skilifter, der tager en op på bjerget, hvor Emile Allais i sin tid opfandt den moderne skiteknik.

Plus
Hotellets spa, Pure Altitude, er et populært sted efter en dag på pisterne. Der findes fire behandlingsrum, og produkterne er naturlige og baserede på alpeplanter. Det er Cibuet-familiens datter, der står bag produkterne.

Minus
Sover man let, kan man til tider høre støj fra de festglade natteravne.

Læs også: Marseille - byen, der blev voksen