Check-in: Hotel Missoni

Hotel Missoni i Edinburgh er det italienske tøjmodedynastis første designhotel.

Foto: Sus Falch
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Mænd i ulden kilt og knæstrømper er ikke noget særsyn i Edinburghs gader, og portieren ved Hotel Missonis indgang har da også bare knæ. Men tern er der ingen af på hans kilt, for Missoni-familien har naturligvis brugt sit eget zigzagstribede klan-mønster på portierens skotske nationaldragt.

Hotel Missoni i Edinburgh er det italienske tøjmodedynastis første designhotel og indrettet af Rosita Missoni, som straks slår tilhørsforholdet fast i det kombinerede bar- og receptionsområde, hvor grafiske sort-hvide mønstre går i clinch med gode doser turkis, rødt og lilla.

Hvis man ikke kender Missonis designstil, før man checker ind, gør man det, når opholdet er ovre. Hotellet, der er en del af Rezidor-gruppen, er helt sin egen indtil nummer to i rækken åbner i Kuwait i begyndelsen af 2011.

Placeringen i Edinburgh er dog helt perfekt lige rundt om hjørnet ved byens turiststrøg The Royal Mile med Edinburgh Castle i kort gåafstand. Centralt uden at være midt i orkanens øje.
Man kan gå til det meste, snuppe en taxi, en bus og i 2011 en af de sporvogne, der forventes klar til brug næste år. 

Værelserne
Samtlige værelser fra 28 til 61 kvadratmeter er udstyret med årtusindets uundværligheder: iPod/AV dockingstation, trådløst internet, fladskærm, værdiboks samt Nespresso kaffemaskine, der brygger den dejligste kaffe ved hjælp af kaffekapsler. 
Og med værelsesprisen har man sågar betalt for vask af to stykker tøj, lokale telefonopkald (bordreservation på restaurant foretaget fra en dansk lommetelefon koster hurtigt adskillige kroner), film og hele minibarens indhold – værs’go og skyl. 

Suiterne er velsignet med byudsigt og min. 61 kvadratmeter, der forsyner gæsten med dobbeltseng, lounge, badeværelse og spiseafdeling, plus et miks af italiensk og dansk design, repræsenteret ved bl.a. Wegners sortlakerede Y-stol og Jacob Jensen designet telefon.

Brusenichen fra mindste værelse til omfangsrigeste suite har både håndbruser og overdådig loftmodel med tropisk regnskyl. Kraftige, men ikke for tykke, hvide håndklæder, kulørte sæber og kropsplejeprodukter i designede faconer og emballager, der trækker designoplevelsen med helt ud på badeværelset, og rigtige vandglas, der i modsætning til fremstormende engangsudgaver af plast, kan holde sig selv og tandbørsten oprejst.

Mad og drikke
Billigste værelsespris er uden morgenmad, men den er værd at betale de ca. 125 kr. for, da den er både overdådig, sund og syndig, med italiensk lethed og skotske soliditeter som æg, bacon og blodpølse.

Restaurant Cucina, holder derimod den italienske fane højt med moderne retter inspireret af det klassiske italienske køkken og dets hyldest af gode råvarer.   

Og har man lyst til at hænge i baren, kan man rent faktisk hænge ud med de lokale, som bruger den på lige fod med hotellets gæster. Det giver både livlighed og lokalkolorit.

Særligt
Hotel Missoni er et meget personligt designhotel til fingerspidserne, hvor man ikke kun hylder sig selv, men også har format til at hylde andre designere ved at anvende deres design. For det er i lige så høj grad andres detaljer, der tæller, som Missonidynastiets miks af stærke farver og grafiske mønstre. Selv de mindste værelser, som ikke er små, har Jakobsens Svanestol i en nøje valgt pangfarve, og danske GUBIs Bestlite bordlamper, som sir Winston Churchill i sin tid gjorde berømt, da han valgte den til sit skrivebord i Whitehall.
Man føler sig oprigtigt privilegeret uanset hvilket værelse, man har råd til, på etagerne, der har hver sin signalfarve – grøn, lilla, rød o.s.v. Og har man en yndlingsfarve, er Missoni-hotellet stedet, hvor man kan leve drømmen ud – det fortsætter nemlig helt ud på badeværelsets vægge.

Plus
Selv på det mindste værelse med god plads til to for 1155 kr. føler man sig forkælet med gratis luksuskaffe, sund minibar, internet og kropsplejeprodukter – og kvalitativ designindretning naturligvis. Og så har hotellet netop indviet en spaafdeling, så man kan lade sig forkæle – måske efter en indsats i fitness-afdelingen.

Minus
Eneste minus, som italienske hotelejere bør være opmærksomme på, er at der ikke var bare én badekåbe str. small, tilgængelig. Den vil vække begejstring, fordi de er en sjældenhed på hoteller verden over. Og så ville det have været dejligt med en lille Missoni-shop på hotellet, hvor man kunne købe sig en Missoni interiør-souvenir med hjem.