Check-in: Hotel Byron

Hotellets lange historie som først privat ferievilla og senere eksklusivt hotel giver det en charmerende og speciel atmosfære.

Villaen blev bygget i 1902 som privat ferievilla for italienske hertuger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hotel Byron
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Det femstjernede hotel ser ved første øjekast ikke ud af at være noget særligt. Den tidligere private villa er i to etager med lysegul facade, rødt tegltag og et par svajende palmer ude foran. Men da vi drejer ind på parkeringspladsen får vi et indtryk af, hvem der ellers er tjekket ind. Her holder en mørkegrøn Maserati, en kongeblå Bentley og en hvid BMW.

Værelserne
Hotellet har 29 værelser. Nogle har udsigt over det charmerende have med pool, nogle til den toscanske riviera og enkelte har udsigt til begge. Nogle værelser har et mere moderne udtryk end resten af hotellet, som stadig har en mere klassisk italiensk og romantisk stil. Senge, sofaer, reoler og billedrammer med krummelurer og løvefødder er i de moderne værelser skiftet ud med lige linjer og skarpe kanter.

Mad og drikke
Restauranten La Magnolia ligger lige ved siden af poolen og har både servering indenfor og på terrassen. Indenfor er stilen minimalistisk og lidt kold, så hvis vejret er godt, vil terrassen eller et bord omkring poolen være at fortrække. Maden er virkelig udsøgt, betjening og vin ligeså. Og så har restauranten et menukort kun til vand. Billigst en flaske vand fra Italien til 6 euro, dyrest en vand fra Norge til 10 euro.

Særligt
Hotellets lange historie som først privat villa og dernæst eksklusivt hotel giver det en charmerende og speciel atmosfære. Villaen blev bygget i 1902 som privat ferievilla for Canevaro familien, der var italienske hertuger. I mange år holdte adelige italienere fra Firenze ferie her. Det blev først hotel i slutningen 1960’erne.

Plus
Hotellet ligger i første parket til stranden, som har fint sand og en lang række af strandcafeer. Og marmorbjergene inde i landet udgør som smuk baggrundskulisse. De hvide stenbrud på toppen ligner sne til forveksling.

Minus
Hotellet har ikke et fitnesscenter. Det vil de fleste forvente af et femstjernet hotel.