Check-in: Hotel Bonsol

Et gammelt slot med direkte adgang til strand med en indretning der er mere sjov end æstetisk. Kom med bag facaden på Hotel Bonsol.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Det er et lidt pudsigt sted. Lavt til loftet, mørke træpaneler, Buddha-figurer, mandshøje rustninger, spanske naturmalerier og asiatiske træmøbler. Og når man træder længere ind i gemakkerne, breder der sig en duft af røgelse.

Ikke lige, hvad man forventer at finde på Mallorcas kyst. Men alt sammen er det et udtryk for ejernes personlige præg, idet den nuværende ejer og dennes fader, som startede hotellet i 1953, har samlet ting på deres mange rejser i hele verden, særligt fra Asien.

Værelserne
Fra alle værelser er det muligt at se Middelhavet – nogle har fuld panoramaudsigt, mens man i andre lige netop kan skimte havet fra siden. De fleste værelser har en balkon, hvorfra man kan se solen stå op ind over Palma. Ellers er det meget ordinære værelser udstyret med minibar, tv og elkedel.

Mad og drikke
Der er to restauranter. En på hotellets øverste niveau og en anden nede ved den lille bugt, som er hotellets private – og meget lille – strand. På begge restauranter serveres traditionel spansk mad – en del mallorcinske specialiteter og vine. Lige uden for hotellet går der en bus ind til Palma, hvor der ligger massevis af restauranter og tapasbarer. En taxa koster omkring 15 euro.

Særligt
Hotellet er bygget i flere niveauer, som er forbundet med tunneler. Den oprindelige hotelbygning er et gammelt slot, som ligger højt oppe. Men da den tidligere ejer satte stor pris på den lille bugt længere nede og gerne ville have, at hans gæster fik adgang til Middelhavet, købte han bugten og byggede to tunneler og etablerede et elevatorsystem, så gæsterne, der bor i den øverste bygning har mulighed for at komme til stranden uden at skulle forlade hotelområdet.

Man tager først en elevator to etager ned, hvorefter man går gennem en tunnel, som er indrettet med samme lyse klinker som i hotelbygningen – selv her dufter der af røgelse. Man når så frem til endnu en elevator og kører syv etager ned og går gennem endnu en  tunnel, som fører frem til et stort poolområde omgivet af en smuk have, poolbar og den lille bugt.

Plus
Med Nirvana Spa tilbyder Bonsol et velassorteret velværeprogram med alt fra thaimassage, hotstone-massage og ayurvedic-behandlinger til manicure, pedicure og ansigtsbehandlinger. Desuden er der yoga hver morgen og et afsnit med fitness, spa, sauna og tyrkisk bad.

Minus
Er man til skandinavisk minimalisme, så find et andet sted. Indretningen er mere sjov end æstetisk. Det samme gælder underholdningen i baren, hvor Carlos og Paloma ikke kan fremhæves for deres kunstneriske kvaliteter – til gengæld er kitsch-værdien høj.

Læs også: Det rigtige Mallorca