Check-in: Hotel Banys Orientals

Storstilet spansk minimalisme på budget: Banys Orientals i Barcelona er udnyttet til sidste centimeter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Hotellet er indrettet i en gammel bygning på gågaden Calle de l’argenteria, så man overser næsten den undselige indgang til den smalle lobby. Men når først man er her, bliver design-tonen slået an med spansk minimalisme på den barcelona-fede måde med blandt andet en rå, næsten svævende trappe.

Værelserne
Det er som at træde ind i en eksklusiv boligreportage med titlen »småt med stil«, og man kan heller ikke lade være med at notere sig alle de gode idéer. Alle 43 rum minder om gamle herskabslejligheder, der er udnyttet til sidste centimenter, men fordi der er så højt til loftet, lægger man ikke mærke til de smalle steder.

De er superlækkert indrettet i den elegante boutique-hotel stil, som har hærget siden slutningen af 90erne: mørkbejdsede brede gulvplanker, lyse vægge afbrudt af en enkelt i svag blå, flagrende loft-til-gulv gardiner, gennemsigtige kartell plexi-stole, store moderne himmelsenge (uden stof) i mørkt træ og natborde i eg som kontrast. Og så en blomst eller en stoflampet i orange eller tobaksbrun. Badeværelserne er heller ikke vanvittig store, men effektive, enten med walk-in bruser eller nogle få med karbad (skal bestilles i god tid) med lækre badeprodukter på hylden.

Mad og drikke

Senyor parellada ligger lige ved siden af og er den diamentrale modsætning til hotellet. Indrettet i colonial style med pangfarver på væggene, palmer og kulørte lampetter og en tilsvarende høj stemning er der tryk på serveringen af catalanske retter (for eksempel torsk i hvidløgssauce og iskold hvid muga) og det smitter af på stemningen blandt gæsterne.

Skal det være lidt være lidt mere enkelt og fredeligt sidst på aftenen, ligger vinbaren La Vinya del Senyor længere nede af Calle de l’argenteria i en forhenværende korset-butik, lige overfor Santa Maria del Mar kirken. I et højt, skævt hus sidder man på barstole og køber vin eller cava per glas og nyder platillos (mini-tapas), mens der spilles dæmpet »voksen« musik på anlægget indtil midnat.

Særligt

Hotellet i den smukke bygning fra det 18. Århundrede med smedejernsgitre var ikke mange måneder gammelt, før det blev »opdaget« og herefter hurtigt havnede i spaltene hos toneangivende internationale rejse-magasiner. Det affødte en endnu større efterspørgsel, som nu otte år efter stadig betyder, at der kan være flere måneders ventetid på at få et af de eftertragtede standardværelser til under 100 euro per overnatning.

Ejeren Ramon Parrellada har siden udvidet i to sidebygninger med luftige suiter i samme lækre, lidt new york-agtige loft-stil. Man skulle tro, at han ville slå mønt på succesen, men der er ikke gået inflation i priserne, og med beliggenheden og indretningen er det virkelige valuta for pengene.

Plus
Det er stor stil på lille budget. Det føles som at være på luksus-hotel, men billigere end noget tilsvarende i enhver anden europæisk storby. Og så ligger Banys centralt i det historiske, men trendy El Born-distrikt kun 500 meter fra rambla’en og lige så kort afstand fra havnen og by-stranden.

Minus
At hotellet er så populært. Og så kan der være nogen larm, hvis man får værelse mod gaden.

Læs også: Barcelona for natteravne og morgenfugle