Check-in: Hotel Arctic

Med 300 km nord for Polarcirklen er Hotel Arctic verdens nordligst beliggende 4-stjernede hotel.

Foto: Lars Guldager Dyhr

Første indtryk
Isbjergene sejler langsomt forbi på fjorden, og den smukke natur er ikke uden grund det absolutte trækplaster. Hotel Arctic har en spektakulær udsigt fra sin position lidt udenfor byen, og omgivelserne stjæler næsten al opmærksomhed. Hotellet er dog også en behagelig oplevelse, hvor du kan slå dig ned ved pejsen, mens kulden hærger udenfor. Det er en dejlig varm oase, hvor nydelse er i højsædet.

Værelserne
Hotellet har 87 værelser i tre kategorier, som alle har udsigt til Isbanken, Diskobugten eller Ilulissat by. Er man til luksus, kan man vælge en af de seks juniorsuiter eller ambassadørsuiten. Fra maj til oktober er det, afhængig af vejret, også muligt at overnatte i en af de fem to-personers iglohytter af stål. Her er der radio, tv, et lille køkken og bad.

Mad og drikke
Restaurant Ulo holder højt niveau, og kokken Jeppe Ejvind Nielsen har flere grønlandske mesterskaber på samvittigheden. Her bruges i vid udstrækning lækre grønlandske råvarer som rensdyr, lam, laks og krabber. Café Ferdinand er et hyggeligt alternativ, hvor der serveres lidt lettere retter.

Særligt 
Hoteldirektør Erik Bjerregaard har sit eget spand af slædehunde, der holder til bagved hotellet, og den daglige fodring er lidt af et tilløbsstykke. 

Plus 
Det er en speciel oplevelse at bo i en ståliglo med naturen lige uden for døren. Derudover er Hotel Arctic verdens nordligst beliggende 4-stjernede hotel, og der mangler trods beliggenheden ingenting ud i komfort og luksus.

Minus

Hotel Arctic er placeret 300 kilometer nord for polarcirklen, og Ilulissat er en forholdsvis lille by med begrænsede muligheder, når det kommer til andet end natur.

Læs også: Rejs til isbjørnenes land