Check-in: Hjemlig luksus

Det eksklusive boutique-hotel 131 On Herbert Baker er indrettet i en tidligere privatbolig af de helt store i hovedstaden Pretoria.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Har man navnet på hotellet, har man også adressen. Det lille boutique-hotel er indrettet i en tidligere privat herskabsvilla, der bare var kendt som nr. 131 på Herbert Baker Street i den sydafrikanske hovedstad Pretoria. Hotellet drives i dag af den oprindelige ejers søn og svigerdatter, der har som mål at bibeholde stemningen af, at man er gæst i et privat hjem. Godt nok den noget mere luksuriøse af slagsen…

Værelserne
Hotellet har blot  otte værelser – syv store deluxe-dobbeltværelser med egen terrasse og lækkert badeværelse med kar samt en overdådig præsidentsuite, hvor flere afrikanske notabiliteter har boet. Indretningen er yderst smagfuld, men enkel – nærmest skandinavisk – med hvide vægge og skabe, mens tæpper, sengetæppe, møbler og lampeskærme er holdt i varme jordfarver kun brudt af en kølig petroleumsblå på enkelte puder. Disse farver går igen på hele hotellet. Enkelte af værelserne ligger i en tilbygning ved poolen.

Mad & drikke
I stueetagen ligger restaurant Grissini med plads til ca. 24-26 gæster. Her kommer også folk »ude fra byen« for at spise i restauranten, der afspejler det moderne Sydafrika ved at have både retter i fransk nouvelle cuisine-style samt indisk og afrikansk inspirerede retter på menuen. Da restauranten ikke er stor nok til have en »rigtig« stjernekok i køkkenet, har hotellet en aftale med Pretorias kokkeskole, så nogle af de bedste elever arbejder her. Vinkortet er righoldigt med masser af lokale, sydafrikanske vine.

Særligt
Hotellet ligger i et beboelseskvarter højt over Pretoria, og det er med til at underbygge fornemmelsen af at være i et privat hjem. Foran hovedbygningen ligger en stor græsdækket terrasse, hvor man kan sidde og nyde sin kaffe eller et glas vin med en flot udsigt ud over storbyen. Om aftenen er det virkelig smuk med byens lys. 

Plus
Med gode sofaer til at sidde og læse bøger i, private billeder på væggene og en uformel omgangstone lykkes det at kombinere luksus med noget hjemligt. Og det var såmænd ejeren selv, der kørte Rejseliv ned til Pretorias nye metrostation og sikrede, at vi kom med det rette tog ud til lufthavnen.

Minus
Netop fordi hotellet ligger i et beboelseskvarter, er der langt til andre caféer og restauranter, og Pretoria er ikke et sted, hvor man umiddelbart går ud på egen hånd. Det betyder, at man er lidt tvunget til at spise på hotellets egen restaurant – og den er dyr.

Pris
Et deluxe-dobbeltværelse koster 4.575 kr. pr. nat. Præsident-suiten tør vi ikke tænke på.