Check-in: Et anderledes ski-hotel

Med funky lamper og dørhåndtag som en kaffekande er designhotellet Backstage Hotel Vernissage et unikt udgangspunkt for en schweizisk skiferie.

Foto: PR

Den dukkehusagtige bygning i lyst træ og store panoramavinduer ligner ikke de klassiske chaleter i Zermatt. 

Det samme kan man sige om interiøret, der er skabt af den lokale kunstner, Heinz Julen. Dørhåndtaget ind til hotellet forestiller en forkromet kaffekande, mens lysekronen på 3. sal er lavet af krystaller og instrumenter, hvilket er en hyldest til Zermatts årlige jazzfestival. Og sådan kan man blive ved. Alt fra store og små ting fortæller en historie om et hotel, der ikke ligner nogen andre, og hvis grundlægger også designer møbler og maler kunstværker.

Værelserne

Der er syv standardværelser, der er små og har både håndvask og bioethanoldrevet pejs i samme rum som sengen, der er dekoreret med sorte strudsefjer. Yderligere seks værelser er lidt større, og i de allerstørste rum, de såkaldte cube lofts, skal man op ad en stige for at komme til sin seng, som i underetagen har badeværelse. Seks af cube-værelserne er kvadratiske og designet som et værelse i et værelse. Væggene er dekoreret med Julens malerier. 

Mad & drikke

Der er ikke nogen restaurant på hotellet, selv om der er et køkken, som laver europæisk mad à la carte, og som man kan spise i biografen eller på galleriet, hvor folk også kommer for at tage en drink på Café House på øverste etage. Det er også her, morgenmaden serveres, og hvor man kan forkæle sig selv med en kop kaffe og kage og udsigt over Zermatts udendørsskøjtebane, hvor der om sommeren spilles tennis.

Få skridt fra hotellets hoveddør er der snesevis af gourmetrestauranter.

Særligt

Hotellets spa er skabt over Jordens skabelse på syv dage, med syv forskellige behandlingsrum, der præsenteres med forskellige kunstinstallationer. Da Gud bestemte, at den 7. dag skulle være en hviledag, er det sidste rum tilegnet meditation.

Plus

Meget er samlet på ét sted, når man bor på hotellet – galleri, biograf, koncertsal og spa, ligesom hotellet er omringet af gourmetrestauranter, barer og butikker. Der er ingen anden trafikstøj end skøjteløbernes ridsen på isen og de elektriske bilers susen, da byen er bilfri.

Minus

Standardværelserne er lige vel små, selv om pladsen er udnyttet optimalt.

Pris 

Fra 1.800 kr. per nat for et dobbeltværelse.

Info

backstagehotel.ch