Check-in: Engelsk hygge

Duke House i Cambridge leverer en intim cocktail af hjemlig hygge og ærkebritisk indretning.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Det lille klassiske rækkehus på Victoria Street lyser op med den store røde dør med messinghåndtag og dørhammer. Ud fra væggen hænger et håndmalet skilt og vajer i vinden. Banker tre gange. Liz – ejer, bestyrer og iværksætter – dukker op. Smilende og med en raffineret Cambridge-accent. Stedet oser af »Country & Garden« – en konservativ og antikvitetsforherligende britisk udgave af Bo Bedre. Og min indre anglofil elsker det.

Værelserne
Stedet har kun fire værelser – alle opkaldt efter en hertug. Deraf navnet Duke House. Jeg checker ind i minisuiten Duke of Cambridge, som er udstyret med et soveværelse, en lille stue og et stort badeværelse. Med badekar. Messinggrebene er pudset som blanke julekugler, og et lille stykke kage smiler til mig under en glaskuppel på the-bakken.  

Mad og drikke
Morgenmaden er en fest af britisk landkøkken, med økologiske æg og bacon fra Cambridge opland. Garneret med frisk frugt og nylavet brød. Kvarteret har flere gode pubs og især »The Free Press« et par hundrede meter væk på Prospect Row leverer glimrende gastropubmad til middag. En hovedret koster fra 80 kr. og serveres med en doven håndskænket engelsk Ale til 30 kr.

Særligt
Autenticiteten. Den følelse af britiskhed, som Duke House leverer, skal man grave sig dybt ned i en Rudyard Kipling roman for at finde. Derudover er beliggenheden unik – kun fem minutter til fods fra de mange smukke gamle universitetsbygninger. Alternativerne i Cambridge er enten store hoteller eller B&Bs udenfor centrum.  

Plus
Kompetent personlig service, fremragende beliggenhed, smukke værelser og en historisk atmosfære.

Minus
Hvis man er i bil og ikke får den ene plads i gården. Derudover er Duke House så populært, at det kan være svært at få et værelse, hvis man ikke booker i god tid.

Pris
Dobbeltværelse starter på 1.200 kr.