Check-in: Crown Lanta Resort

Foto: PR, Crown Lanta Resort
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Hotellet ligger lige på rette sted. Crown Lanta er opført på sin egen, isolerede halvø på den yderste spids af den afslappede thailandske bade-ø, Koh Lanta. Hotellet er på den ene side flankeret af to offentlige, kilometerlange strande med lyst sand, palmer og 28 grader varmt vand til knæene. På den anden side har hotellet sin egen strand, hvor man iført snorkel og maske kan svømme direkte ud i et koralrev. Hotellet er bygget på en klippe, så fra dets restauranter og bedste værelser er man dagligt sikret fantastiske solop- og nedgange og kig til de kendte Phi-Phi øer.

Værelserne
Har det solide, høje kvalitetsniveau, som mange rejser mod Thailand for at finde. Selv på den billigste kategori værelser, som der findes 42 af, kommer man langt for pengene: 50 m2 indenfor fordelt på rummeligt soveværelse/stue med nyt møblement og stor dobbeltseng, plus stor briks, der kan redes om til børneseng. Badeværelset har rainshower, garderoben god plads, minibaren er varieret og til at betale, der er wifi-adgang osv. Men bedst af alt er den rummelige balkon, som alle værelser har, hvor der enten er udsigt til eller direkte adgang til poolen, plus både egne sofaer, lænestole og solstole til at slænge sig på. Hvis pengepungen kan klare en opgradering, har hotellet otte Sunset Villa Rooms med direkte havudsigt og solnedgang fra egen balkon. Fire af dem har egen pool. Har man til den helt store udskrivning på ca. 10.000 kr. per nat, får man stedets Grand Villa på 235 m2. Den har to soveværelser, to badeværelser, to stuer, en spisestue, egen pool og egen have. Plus to separate balkoner – en til solopgang og en til solnedgang.

Mad og drikke
Hotellets køkken holder et udmærket niveau og særligt morgenmadsbuffeten er omfattende og varieret. Men til frokost- og aftensmad er der kun en enkelt restaurant eller pool-baren at vælge imellem, og ingen af stederne er menukortet særligt opfindsomt. Så hvis man bor flere dage eller på stedet, kan man godt køre lidt sur i de samme retter. Det gode er, at en af Koh Lantas største byer, Ban Saladan, blot ligger fem minutter væk med en tuk-tuk. Der er der rigeligt med gode, billige restauranter med masser af frisk fisk og seafood at vælge imellem.

Særligt 
Da Crown Lanta resortet er bygget oven på en klippe og fylder et større areal, går stierne på stedet op og ned ad bakke, når man skal fra værelset og til swimmingpoolen, restauranten eller i spa’en og få massage. Til hjælp for de gangbesværede, de gravide, børnene – og de mageligt anlagte – har Crown Plaza derfor en større vognpark af golfvogne og små taxaer, hvis eneste opgave er at fragte passagererne rundt på hotellets område, og det kræver blot et opkald til receptionen, så står der en vogn klar foran ens dør.

Plus
Den fantastiske beliggenhed på egen halvø, den private strand og koralrevet. Solnedgangene. Det søde personale og den omfattende og venlige service.

Minus
Maden kunne være mere varieret og bedre.

Læs også: Et gennemført hotel-imperium