Check-in: Corona d'Oro

Huset fra 1400-tallet var for omkring 100 år siden en af Bolognas bedste restauranter. I dag er det et af Bolognas mest centrale hoteller med høj standard og synlig historie.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk

Der er bilfri zone i via Oberdan, som er en pittoresk sidegade til det travle forretningsstrøg via Rizzoli i Bolognas historiske bymidte, så vi hanker op i kufferten og ruller de få meter ned til nr. 12.
Automatiske fyldnings-skydedøre lukker os ind i det okker-kalkede hotel og åbenbarer en elegant lobby lounge med poleret mosaikgulv, Murano-væglampetter og romerske søjler, indrettet i den tidligere gårdhave med glastag. Indcheckningen er hurtig og venlig, og noget usædvanligt får vi, uden at spørge først, den smukkeste city-guide med godt kort over centrum og de vigtigste historiske steder, i stedet for ét billigt kort plastret til med lokale annoncer.


Værelserne

Alle er store og højloftede med god plads og renoveret med respekt for husets stil og historie i 2004. De er indrettet i klassisk italiensk stil med forede gardiner, sprødt sengetøj, tykke tæpper og enkel grafisk kunst. I nogle af suiterne, f.eks. nr. 104 og 105, har man bevaret de oprindelige udskårne og dekorerede trælofter og bærende bjælker fra husets opførelse.


Mad og drikke

Omkring forrige århundredskifte var Albergo di Corona d’Oro, som hotellet hed dengang, en kendt restaurant med få værelser – nu er det omvendt. Da de nuværende ejere overtog stedet for 25 år, sløjfede de restauranten. Den blev for dyr at drive, fordi byen vrimler med rigtig gode spisesteder i gå-afstand. Der er en lobby bar, roomservice og de serverer en omfattende morgenmadsbuffet i den Siena-røde kælder. Lige ved siden af i nr. 10 ligger den legendariske café Terzi,hvis ejer Manuel Terzi er protegé af Ernesto Illy og derfor kan sin espresso og cappuccino. Han serverer både kaffe eller te og lækkert brød fra kl. 8.


Særligt

Der er historisk vingesus, når man bevæger sig op ad trappen med smedejernsgelænder. Huset blev bygget i 1400-tallet som residens for den aristokratiske Azzoguidi-familie, men har været drevet som hotel fra omkring 1800. Det er løbende blevet ændret, så bygningen har gotiske, renæssance og art nouveau detaljer i fin harmoni – og samtidig alle moderne faciliteter som tv, minibar og gratis internet.


Plus

Man kan ikke bo ret meget mere centralt i Bologna end her.


Minus

I det ellers veludstyrede badeværelse savner vi en komplet serie af badeprodukter.